Najdi forum

zasvojen z heroinom-Nujno!

Imam fanta starega 21 let s katerim hodim že tri leta. Zadnje čase se je občasno obnašal zelo čudno brez kakšnega vzroka, ob malenkostih je kar ponorel. Danes je iz ambulante, kjer je bil na sistematskem pregledu, dobil izvide da naj ponovno pride na pregled krvi, ker so določena odstopanja (kar sem uspela izvedeti, mislim da gre za rdeče krvne krvničke ter trombocite). Povedal mi je, da že cca 6-8 mesecev uživa heroin (ga njuha, V ŽILO SI GA NE VBRIZGAVA) ter da tudi vsa njegova razburjenja izvirajo iz tega ko ni imel denar za si kupiti heroin in je bil zato v krizi. Z jutrišnjim dnem pravi, da se bo popolnoma odrekel heroinu. Kar sem uspela zvedeti, baje da je najhujše prvih 7 dni in da če prestane čist toliko dni, da je na dobri poti k ozdravitvi. Rekel je, da bo poskušal zdržati brez heroina in brez kakšnih nadomestkov, vendar si je na črnem trgu vseeno nabavil tudi metadon v tekočini, da če bo kriza prehuda da si bo s tem poskušal prebroditi krizo ter aupurine za spanje.

Ker se sama na te zadeve nič ne spoznam imam nekaj vprašanj in vas prosim za nasvet.
1. zanima me, koliko metadona lahko zaužije, da ne bi prišlo do kakšne smrti
2. ali ima uživanje avpurinov in metadona kakšne hude reakcije oziroma ali se ti dve vrsti zdravil sploh sme uživati istočasno
3. ali res najhujša kriza traja 7 dni ali morda več
4. kakšne bodo spremembe na njem v tem času, ko bo brez heroina
5. kako naj mu bom v čim večjo oporo ter kateri znaki so »alarm«, da potrebuje tudi morda zdravniško pomoč
6. v kolikšnem času postaneš odvisen od metadona
7. koliko upanja sploh lahko imam, da se bo ozdravil brez zdravniške pomoči?

naj še povem, da morda bo zaradi slabih izvidov krvi dobil kakšne tablete, vendar njegova osebna zdravnica ne ve, da je zasvojen z heroinom in tudi vem da ji tega ne bo sam povedal. Bojim se, da bi morda ta zdravila sprožila hude reakcije.

Omenila sem mu, da bi bilo najboljše poiskati strokovno pomoč, vendar odklanja in pravi, da bo najprej poskušal se pozdraviti sam ter da ne no nihče niti vedel za to, da je sploh kdaj bil zasvojen. To veva le midva in tisti, kateri mu je heroin dobavljal.

Lepo vas prosim, če mi lahko čimprej svetujete ter če obstaja še kakšna bojazen na katero nisem posumila, da me opozorite.

Še ena…kaj res vidimo na teh tipih? Res, kaj vidimo???

Pisala sem že spodaj glede metadona in vsega zdravljenja in tega, da bo sam težko (če je zasvojen res samo 8 mesecev, potem ima odlično priložnost, da se izkoplje ven iz tega in za vedno reče NE), da je kriza prvih 7 dni res ubijalska, ampak po tem času fizično ne bo več odvisen. Ampak potem pride še psihična odvisnost, ki pa jo bo premagal samo s svojo VOLJO, ne s tvojimi prošnjami, da naj neha, ne z obljubami, ampak s prepričanostjo, da želi nehat!!!!!!!!!!!!!!!
Pazi, ko te morebiti prosi za denar – ne dajaj mu ga, ker ti laže kam denar gre!

“..kakšne smrti”??? Nisem vedela, da ima smrt več oblik :-))

– Glede metadona:
Odvisno kakšno dozo je snifal. Pri enemu gramu na dan dajejo na Metelkovi nekje 40 mg metadona (to je 4 ml), ampak mislim, da bo že 20 dovolj. Sicer pa je spet odvisno od njega. Bolje, da začne s premalo. Sicer pa mislim, da mu bo metadon v tem primeru samo potuha. In navleče se ga v cca 1-1,5 meseca.

– kakšne bodo spremembe na njem v tem času, ko bo brez heroina

Razdražljivost, nasilnost, vpil bo, tut udari te lahko, zmeden bo….vse najslabše – obnašanje kot ga še ne poznaš.

Pomagat mu ne moreš. Edino ob strani mu lahko stojiš, ko bo imel krizo, pusti, da se ti odpre, pogovarjaj se z njim…in pazi, ampak res PAZI, da te ne potegne zraven!

Če želiš mi piši na mail, ti bom stala ob strani.

Preberi si spodaj vse poste o heroinu. Ne bosta zmogla sama. Vsak zasvojenec pravi, da bo zmogel sam, a le malokateremu uspe. Priporočam ti, da prebereš knjigo založbe Debora z naslovom LAŽNIVI SLI. Mislim, da ti bo potem ne le več, ampak vse jasno. Ali pa pokliči na Karitas Pelikan in se tam dogovori, pa ti bodo razložili kako heroin deluje.

Vprašanja so zelo resna zato bom skušal odgovoriti na vsa zastavljena vprašanja:

1. Fant ti je priznal da uporablja heroin, to je že zelo veliko, toda pazi sedaj tudi ti sprejemaš določeno odgovornost in tudi sama moraš najprej pri sebi sprejeti odločitve kaj hočeš.

2. Opozarjam te, da so dekleta skušala pomagati fantom, pa so potem še sama padla v to. Zato nisi ravno v zavidljivem položaju. Predlagm ti, da si poiščeš pomoč v starših, prijateljih in v strokovnjakih.

3. Torej z metadonom se ne da išaliti, to je nevarno zdravilo in v rokah nepoznavalca tudi nevarno za njegovo življenje. Še posebej te opozarjam, ker ima metadon v tekočini in morda še v soku, tako, da se sploh ne ve kolikšna koncentracija metadona je notri. lahko je tudi smrtna doza. Zato odsvetujem kar tako uporabljati metadon, ko ga lahko vsak ki ga rabi dobi pri zdravniku.

4. Opozarjam te tudi, da sočasna uporaba metadona in apaurina in še po možnosti alkohola, ni varna. Največ zapletov nastaja ravno ob souporabi različnih drog in zdravil.

5. Najhujša kriza traja tri do 4 dni potem pa pojenja, toda potem se začne druga kriza – želja po drogi, ki je zelo vztrajna in dolgotrajna pri nekaterih tudi več let.

6. Spremembe v času krize se najprej stopnjujejo od nemira, živčnosti, razburljivosti, potem pa lahko pride do krčev mišičja, znojenja, bolečin po telesu, driske, krčev v trebuhu ,bruhanja itd..

7. Zdravniško pomoč potrebuje že sedaj, vi se morate le še odločiti, kdaj se boste odločila, da ga peljete tja. Vsekakor pa je nujno potrebno poklicati pomoč, če bodo bolečine neznosne in če bo padel v nezavest itd…, skratka ko bo v stanju, ko bo akutno ogroženo njegovo zdravje in življenje.

8. Po nekaterih raziskavah v 25 dneh, druge navajajo druge dneve. Vsekakor pa tedaj, ko ne moreš več preživeti dneva brez njega.

9. Upanje da bi se ozdravil brez zdravnika je odvisno od stopnje njegove odvisnosti. Glede na to kar ste zapisala, bi lahko ocenili, da gre za resno odvisnosti in da bo verjetno potreboval pomoč pri ovajanju in PREDVSEM PRI VZDRŽEVANJU ABSTINENCE !!!!

tOREJ NAJ VAS OPOZORIM NA KONCU, DA SAMOVOLJN ZDRAVLJENJE IN ODVAJANJE IMA LAHKO TUDI STRANSKE POSLEDICE, ZATO JE BOLJE, DA SKUPAJ STOPITA DO ZDRAVNIKA.

>
> Ker se sama na te zadeve nič ne spoznam imam nekaj vprašanj in
> vas prosim za nasvet.
> 1. zanima me, koliko metadona lahko zaužije, da ne bi prišlo do
> kakšne smrti
ZDRAVNIK TI DA NAJPREJ 40MG, TAK, DA RAZMISLI…
> 2. ali ima uživanje avpurinov in metadona kakšne hude reakcije
> oziroma ali se ti dve vrsti zdravil sploh sme uživati istočasno
LAHKO UŽIVA OBOJE, VENDAR OBOJEGA SE NAVLEČEŠ. IN KRIZA OD METADONA JE 10X HUJŠA OD HEROINSKE. TRAJA PO MESEC DNI.
> 3. ali res najhujša kriza traja 7 dni ali morda več
POTEM PRIDE ŠE PSIHIČNA IN VERJEMI TA JE NAJHUJŠA!!!!
> 4. kakšne bodo spremembe na njem v tem času, ko bo brez heroina KRIZA TRAJA 4-7DNI, IN ZELO VELIKA VERJETNOST JE,DA BO SPET POSEGEL PO NJEM!!!
> 5. kako naj mu bom v čim večjo oporo ter kateri znaki so
> »alarm«, da potrebuje tudi morda zdravniško pomoč
V EDINO POMOČ SI MU LAHKO LE TAKO, DA POVEŠ ZA TO NJEGOVIM STARŠEM. VERJEMI,DA JE TO NAJBOLJE.SAMA SEM GOVORILA:TUDI,ČE ME ZRAVEN DOBIJO,NE PRIZNAM! NAPAKA!! SEDAJ,KO VEJO JE LAŽJE,MI STOJIJO OD STRANI, IN STVARI SO POSTALE JASNEJŠE.
> 6. v kolikšnem času postaneš odvisen od metadona
2-3MESCE, PITJE VSAK DAN
> 7. koliko upanja sploh lahko imam, da se bo ozdravil brez
> zdravniške pomoči?
ZELO MALO!
>

>
> Omenila sem mu, da bi bilo najboljše poiskati strokovno pomoč,
> vendar odklanja in pravi, da bo najprej poskušal se pozdraviti
> sam ter da ne no nihče niti vedel za to, da je sploh kdaj bil
> zasvojen. To veva le midva in tisti, kateri mu je heroin
> dobavljal.
>
VSE KLINIKE,KJER ZDRAVIJO ODVISNIKE SO ANONIMNE! SEVEDA LE,ČE SI POLNOLETEN!

obupana_punca: poslušaj milana, da ne boš še sama padla v to! Pa pomoje si itak malo “nora”, da se ti da ob takem fantu sploh vztrajat. Največ kar lahko narediš je, da sporočiš staršem, svojcem če jih ima, da uživa heroin in mu poiščeš zdravniško pomoč. Zdravljenje z metadonom je pa pomoje zgrešeno – potem rata zasvojen z metadonom kar je skor ista figa. Heroina se ne odvadiš čez noč! V dosti pogledih je heroin podoben kajenju -gre za hudo psihofizično odvisnost, za katero je treba veliko volje da se je rešiš. Sam kadim in dobro vem, kako težko se je odvadit kajenja, kaj šele heroina. Tako da na tisto, kar ti je rekel, da bo “takoj jutri pa prenehal”, lahko kar mirno pozabiš. Pa še en nasvet: najdi si drugega fanta!

Ej, punca, fant ti laže in ti bo zmeraj lagal. Prosim ODPRI OČI! Če si močna te ne bo potegnil s sabo. Odvisno kakšen moški je. Meni nikoli ni ponujal droge, nikoli ga nisem zraven dobila in mene nihče na svetu ne bi mogel spravit v droge. Sem preveč močna in vztrajna oseba.
In če si tudi ti taka, potem ti ne bo nič, drugače se pa zna zgoditi da te bo potegnil s sabo. Še posebej če te to ful zanima, zakaj je to tak užitek. Lagala bi, če bi rekla da me ne mika. Vsekakor bi rada vidla, doživela občutek droge kot je heroin, kokain, da bi končno razumela zakaj tako bežijo iz realnosti. Vendar vem, da ni vredno iti v to skušnjavo, saj človek nikoli ne ve…

Poskusila sem v svojem življenju travo in enkrat nekaj njuhala, a je ostalo pri tem. Ni mi bilo všeč, ni mi bilo nekega blazno lepega občutka in zato nisem razumela nikogar, ki pa je v tem tako zelo užival. Sama v tem nisem videla niti najmanjšega čara.

Danes je droge toliko, da verjet ne moreš. Mladine zadete na vseh kotičkih, vsepovsod če vprašaš kakšnega znanca, kolega, vsak ti lahko zrihta kar želiš. Boli me, da je svet šel tako daleč.
Vendar labilne in šibke osebe bodo drogam vedno podlegle, nekdo ki pa zna kontrolirat samega sebe, ki je močn in ga ne more nič spremenit, ki zna skozi padce v življenju iti normalno in počasi rešuje svoje težave, mu to ne bo problem.
Nekateri lažje prebolijo bolečine življenja, kot drugi, kar pa ne pomeni, da zato ti ljudje kaj manj trpijo od drugih.
Zato jim je droga beg iz realnosti. Ne zavedajo pa se, da se s tem njihove težave le večajo in večajo…

Z drogo ne končaš kar “jutri”.
Upam, da ne boš tako naivna in mu to verjela. Sama sem prenašala to eno leto, sedaj je konec tega. NI in ni konca. Ko je na metadonu je isto kot da je na heroinu. Začaran krog.Zadet skoz, kriza pa kakor so ostali že rekli veliko hujša.
Plus tega je velika verjetnost, da bo poleg metadona še vedno užival droge.
Velika verjetnost pa je tud da se bo podal slej ko prej v tatvine, kriminal in podobno, ker ne bo imel denarja za dnevne doze.
Odvisniki so hudo težki za prenašat in vem kako ti je ko ga ti ful ljubiš. In verjemi,slišala boš še velikokrat jok in češ kak bo on nehal, vendar tudi če boš mu govorila o vseh vrednotah življenja, te ne bo poslušal. Poslušal bo le svojo narkomansko društvo.
Lahko poskusiš, da mu svetuješ, da mu moraliziraš vsak dan, potem malo popustiš, mu daš pogoje, vendar ne verjamem, da boš kaj dosegla. Droge rušijo vse: medsebojne odnose, gredo preko vseh ljubezni in načel, ki jih je ta človek nekoč imel. Zanj ni več nobenih pravil. Dela to, v kar ga vlečejo droge. Vendar se zavedaj, da JE TO VSE KAR LAHKO ZANJ STORIŠ! Prisilila ga s tem ne boš.
In kaj boš naredila, če mu bodo njegovi starši obrnili hrbet in morda še tvoji, tako kot se je to zgodilo pri meni, ker češ po njihovem mnenju so taki le za postrelat? popolnoma sama boš in svet se ti bo rušil. Sčasoma ti bo postalo vseeno, postala boš otopela in imuna na te probleme. Nič na svetu se ti ne bo več zdelo grozno.

Sprejeti boš morala marsikaj. A SI PRIPRAVLJENA? Boš zmogla bit močna tako, da sama ne boš padla?? dobro premisli!

Si pripravljena sprejeti nekoga, ki bo mu na prvem mestu droga, na drugem droga in na tretjem njegova druščina?

si pripravljena prenašati njegove muhe? sprejemati njegove odločitve, četudi tebi ne bodo nikakor po godu?

si pripravljena na to, da po več dni ne boš vedela, kje je in kaj počne? a si pripravljena trpet njegova ponižanja, morda udarce, kričanje, preklinjanje, ki jih bo prenašal nate??

si pripravljena na to, da ne bo imel niti malo odgovornosti? da se bosta dogovarjala da se dobita in ga velikokrat ne bo?

si ga pripravljena gledati ko nonstop spi in nerazločno govori? Ko bo v svoji opojnosti momljal in govoril stvari, ki jih ti ne boš razumela? Ko se boš z njim pogovarjala in te bo desetkrat vprašal tisto kar si mu že povedala? Ko se ne bo spominjal ničesar kar sta se pogovarjala?

Si pripravljena, da se bo postavil pred njegovo družbo proti tebi in bo držal s svojimi narkomanskimi prijatelji?

Si pripravljena na vsakdanje laži?

Si pripravljena na to, da te ne bo cenil? Da ne bo cenil tvojih dobrih dejanj in da ti za to ne bo niti najmanj hvaležen?

Si pripravljena na to, da ti bo v javnosti delal scene? da ti bo delal sramoto?? da bosta šla na večerjo in bo pred vsemi padel z glavo direkt v krožnik?? kako boš takrat odreagirala??

Kaj boš naredila?

A SI RES PRIPRAVLJENA, ČISTO ZARES, PRENAŠATI VSE TO????

Če misliš da boš zmogla in da ti fant res ogromno pomeni, potem poskusi. Tega ti nihče ne brani, vendar verjemi, da je zelo zelo zelo zelo malo možnosti, da pa to TEBI USPE!!

Zapomni si: DROGA GRE MIMO LJUBEZNI IN MIMO ŽIVLJENJA!!

Vem, da boš morda imela občutek krivde, če pa mu ne boš pomagala. Tudi jaz sem imela ta občutek. Tudi takrat ko sem že vse v svojih zmožnostih naredila. Imel je le mene. Vendar če ne gre in ne gre, ne moreš večno vztrajat. Enkrat imaš dovolj. Pa četudi ti je hudo. Meni je ful hudo zaradi tega, ampak jaz tak več ne morem. Mislim na to, da morda pa mu bo le tako uspelo, če bo sprevidel da me je izgubil zaradi tega. Vem, da je to malo verjetno, ampak tako je najbolje. Raje grem vstran, kot pa ga vidim umirati pred mojimi očmi. To je neznosna bolečina za tiste, ki verjetno še bolj trpimo brez vsakršnih drog, ko imamo človeka, ki je odvisen, radi.
Ko mu želimo najboljše, ko bi ga človek najraje prebutal, ker ne pride k sebi, ko tako hudo vztrajamo ob njem. Najraje bi ga potunkala v hladno vodo, da se ohladi in vsaj za trenutek pride k sebi. Ga nekam zaprla za nekaj časa, da ne bi mogel nikamor. Vendar to ni rešitev.
Ali že vidiš kaj želim povedati? Nihče mu ničesar ne bo mogel, dokler se sam zares ne bo tako odločil in res naredil nekaj v tej smeri!

Človek sam se mora naveličat droge. Le tako mu lahko uspe. Eni morajo past na dno, da se takrat poberejo in sprevidijo bedo v kateri so. Nekateri ostanejo v tem tako dolgo, da s tem umrejo. Žalostno, kruto, vem, ampak sami si izberejo ta način življenja.
Nekateri nimajo nikogar, ki bi mu dal vsaj lepo besedo, mu dal kake nasvete, naj se tega reši. Pa bi morda bila to zanj rešitev.
Spet drugi imajo marsikoga, ki mu želi pomagati, pa tega ne pustijo. Enostavno ti ne pustijo blizu.

Sama sem ful žalostna, da je tako kot je, vendar več nimam v moči, da bi kaj več spremenila. Vendar sem naredila kolikor sem pač lahko.
In veš kaj? vedno sem bila proti drogam, vedno sem imela razne referate na to temo, vedno sem rada brala te knjige, ampak zdaj ko sem spoznala realno plat tega, ko sem sama doživela te stvari, niti knjiga in nobena druga stvar ni niti približna temu, kar človek ob tem doživlja.

Nikoli v življenju si nisem mislila, da pa bom jaz imela narkomana, ker sem imela v glavi, da moj fant pa že ne bo taki pa taki. Čudna so pota gospodova, ja. Tisto kar najmanj misliš oz. si misliš da je najmanj verjetno, da SE BO ZGODILO TEBI, PRAV TO SE TI ZGODI!
In ja vem, eni bi ob tem kar sem napisala, moralizirali s tem, češ zakaj sem bla sploh tak nora, da sem bila z njim, ali da bi morala takoj vstran od njega… vendar to ni tako enostavno, ko se totalno zaljubiš in ti ni vseeno za človeka. Še nikoli prej nisem poznala nobenega narkomana kaj šele da bi z njim imela stike. Tako, da na začetku sploh nisem vedela za kaj gre. Ko pa je človek navezan na drugega, pa je še težje vstran it in pustit. Ko sem zvedela kako in kaj je z njim, sem se odločila, da mu pomagam. In mislila sem si, da jaz pa ga bom ziher spravla vstran od tega. Pa ja… kako zelo sem se motila.
Ampak vsaj nikoli ne bom obžalovala tega, da nisem poskusila.

Res, da to ni bila moja dolžnost, vendar če človek potrebuje pomoč, mu je nikoli ne odrečem. Žal sem pač takšna. In veliko sem se naučila iz te izkušnje. Upam, da se bo pobral k sebi slej ko prej. Še vedno ga imam rada, toda človek včasih mora odit, da morda s tem drugemu odpre pravo pot ali vsaj oči.

Sewa in obupana_mama: lep pozdrav!

zanima me, koliko metadona lahko zaužije, da ne bi prišlo do kakšne smrti
2. ali ima uživanje avpurinov in metadona kakšne hude reakcije oziroma ali se ti dve vrsti zdravil sploh sme uživati istočasno
3. ali res najhujša kriza traja 7 dni ali morda več
4. kakšne bodo spremembe na njem v tem času, ko bo brez heroina
5. kako naj mu bom v čim večjo oporo ter kateri znaki so »alarm«, da potrebuje tudi morda zdravniško pomoč
6. v kolikšnem času postaneš odvisen od metadona
7. koliko upanja sploh lahko imam, da se bo ozdravil brez zdravniške pomoči?

1. nevem…odvisn, zdej ko šele tok dolg sam “kao” vleče tok mescov, če ne vsaj kadi še… rab mal metadona za dist cajt…tak na dan 5-7 mililitrov največ, pa bo prlaman ko prasec:) izkušnje
2. friend je to skoz delu, pa se do zdaj ni nič opazlo, sam sej veš tablete so tud tablete še zravn ne…sfukajo te na svoj način
3. tak za njega rečmo 7-10 dni fizična, psihična pa je dolga, to si morš pr seb pošlihtat…jst si nism še
4.kake skuliru se bo ko bo mal seb pršu….mogoč je bil kaj tečn al pa kaj…odvisn od njegove psihe, mogoč je bil mirn ko je bil zadet. nevem no
5. eh zdravniška pomoje če se izolira malo pa ma podporo pr teb, bo vrjetn dost, sam je pa bliz, kr ko pridejo krize, pol je že res pozno
6. od metanoda nevem….slišu sm kao tri tedne sam nevem…mogoč je, če ga recimo pije za kake 4-5 dni, ne bo panike
7. kok upanja?:) ej **** that **** ti ga sam drž stran od onega folka, pa bo pol mir…to je fuuuuulll pomembno, skor noben tega prav ne prizna sam je tak

jst tud upam, da se bom rešu, sam zdaj je še psiha doli pa bomo vidli
reš ga, če ga le lahko
someone iz celsske regije

Torej nekaj odgovorov na zastavljena vprašanja:

– Težko je povedati koliko metadona lahko človek zaužije na dan, da ne bo prišlo do smrti, ker je to odvisno od številnih parametrov. mednje sodi teža, količina heroina, ki jo je uporabljal dnevno itd.. Zato je pomembno, da predpiše metadon zdravnik, ki zna zdraviti z metadonom. Uporba metadona mimo zdravnika je vsekakor smrtno nevarno
– uporaba drugih psihoaktivnih snovi kot so apaurini, alkohol itd, lahko poveča nevarnost za nenadno smrt, zato odsvetujemo uporabo drugih snovi, če jih ni priporočil zdravnik.
kriza pri prenehanju heroina traja sedem dni. zanjo je značilna vrsta telesnih znakov od krčev, znojenja itd.. Vendar še bolj pomembna je kriza ki se izraža kot želja po drogi, ki traja lahko mesece in je glavni razlog za ponovno jemanje droge.
Predlagam vam, da si v knjižnici izposodite eno izmed knjig ki govori o odvisnosti. zagotovio boste notri našli podroben opis krize in vseh znakov, ki jih ima človek ob tem.
Vsekakor je alarm tedaj, če prihaja do hude dehidracije in motnje bitja srca zaradi elektrolitskega dibalansa, ki se dogaja zaradi hudih drisk in znijenja in neadekvatnega vnosa tekočin v telo. lahko pride tudi do paranoičnih reakcij in do epileptičnega napada. Skratka ne čakajte in raje pokličite zdravnika, ko boste stanje ocenila kot resno in ne boste znala pomagati.
Pri osebah, ki so že dlje časa jemale heroin je upanje, da se bodo ozdravile realno zelo majhno, vendar pa so sami prepričani ravno v nasprotno, da lahko obvladajo situacijo. zato se ni varno slepiti z njihovimi stališči. če se nekdo odloči za detoksikacijo je najbolje, da jo izvede v eni izmed ustanov v Sloveniji, kjer so usposobljeni za ta poseg. Običajno so to bolnišnice za duševne bolezni.

to je poa mal tu mač……
jst pa pravim, bodi ob njemu, če sta zaljubljena…velik se lahk spremeni, sam mogoč bota pa skup še….kaj veš.probi ga rešit vn

lep pozdrav

mene pa samo zanima,ce se je ze gdo zdravil zaradi drog oziroma pozna koga ki se je zdravil v vojniku oziroma v kateri drugi psihijatricni bolnisnici.
in sicer me najbolj zanima koliko dolgo traja program pri njih kaksne metode oporabljajo in kaksna zdravila?
ker za na detox v lj. moras biti baje na metadonu.
preko drustva pelikan al kako je ze imajo pa sicer program detox v bertokih
ampak tam je pa vse cisto na suho brez kakersnih koli tablet ali cesa samo caj,to je to!!!sm probal pa nisem zdrzal tak da bi biu veseu kakersne koli informacije!

hvala ze v naprej

Za detox v Ljubljani je bil včasih pogoj, da si samo na eni drogi, ni važno na kateri…se pravi ne na heroinu IN metadonu, ampak ALI na heroinu ALI na metadonu…
Ostalo si pa malo pogooglaj..
Pa srečno

Samo kratek komentar:
ABSOLUTNO SE STRINJAM Z “DREAMS” !!!
ČLOVEKU JE TEŽKO POMAGATI ČE SAM TEGA NOČE.

Imam podobno izkušnjo, trenutno še vztrajam v takem razmerju ampak mislim da ne več dolgo ker te tak človek dobesedno požira in moraš bit izjemno močen kar sama sem ampak če vidiš da se stvar ne premakne na bolje greš pač stran in energijo vlagaš v bolj produktivne odnose.
VSO SREČO IN MOČ TI ŽELIM

Tako kot pri vseh odvisnostih so tudi pri opiatih različne stopnje odvisnosti, od ljudi s kroničnimi bolečinami ali rezistentno depresijo, ki so postali de facto odvisniki od opiatnih zdravil prek bivših t.i. aktivnih odvisnikov, ki sedaj relativno normalno funkcionirajo z nadomestnimi zdravili, od zdravnikov in drugega medicinskega osebja na fentanilu ali drugih legalnih opiatih pa vse do stereotipnega džankija na igli in heroinu, ki redno krade in laže za vzdrževanje svoje odvisnosti, obstaja vse to in še vse nianse sive vmes.

Vsaka odvisnost je problematična, niso pa stvari črno-bele. V opiatih samih ni ničesar, kar bi ljudi spremenilo v lažnivce in tatove. Ni nujno, da bo odvisnik od opiatov avtomatično zanemarjal svoje poklicne, starševske, finančne, socialne itd. dolžnosti. Raziskave kažejo, da obstajajo tudi praktično povsem funkcionalni odvisniki od opiatov, zlasti med osebami z redno zaposlitvijo oz. urejenim finančnim položajem in rednim dostopom do svojih zdravil. Lahko jih primerjamo (in pogosto jih) s sladkornimi bolniki, ki za svoje funkcioniranje potrebujejo redno dozo zdravila.

Ne trdim, da je to normalen ali zaželjen življenski slog, poleg tega imajo opiati na dolgi rok po pravilu sila neprijetne stranske učinke, v idealnem svetu bi se vsi pozdravili, a za številne oz. za večino odvisnikov je substitucija največ kar je mogoče doseči in v primerjavi s t.i. aktivno odvisnostjo od uličnih drog je tudi to korak naprej in tudi ti, strokovno rečeno pasivni odvisniki, si zaslužijo podporo in določeno mero spoštovanja.

Posploševanje in stigmatizacija vseh odvisnikov, vključno z bivšimi, za lažnivce in tatove, je razumljiva posledica neznanja, vendar tak pogled ne ustreza realnosti in škodi naporom, ki jih družba in odvisniki sami vlagajo v svoje zdravljenje.

jst ti povem-bezi, sto te noge nesu…zacetek pekla se pri njemu se niti dobro ni zaceu,ce drzi podatek o casu njegove konzumacije.vse kar bos dobila,so lazi, prevara, bolecina,,,velik moznosti mas,da bos tud ti not padla-velik..to so moje izkusnje.sad but true.velik srece

tukaj mitja ce sta z fantom skupaj 3 leta naj si ne kopuje metadona na crnem trgu strup nesme se mesati z drugimi zdravili metadon je sicer nadomestek za herojin ampak naj se ne navaja na njega krize so vecje bolj intenzivne govorim z lastnih izkusen

New Report

Close