Mož je pripravil večerjo, svinjski zrezek ovit s sirom, ki je bil na zunaj prepečen noter pa premalo pečen- bil je rožnate barve. Preden sem to opazila, sem ze pogoltnila grizljaj na pol surovega mesa.
Sedaj me skrbi, da sem se zastupila ali okuzila s paraziti. Kaj lahko storim preventivno, da ne pride do razvoja zajedalcev v primeru, da je meso dejansko bilo okuzeno z licinkami parazitov.
Če ste meso kupili v uradni mesnici ali trgovini je bilo pregeldano s strani veterinarjev. Da bi se zastrupili z zajedalci je tako malo verjetno. Prej bi lahko bilo mikrobiološko oporečno, če ni bilo segreto na 72°C za 15 sekund. Se pa mikroorganizmi nahajajo predsvem na površini in ne v notranjosti miščinine, omenjena zahteva pa velja za središčna temperatura.
Verjamem, da po zaužitju tega koščka mesa niste imeli težav, predlagam pa večjo pazljivost in malo daljšo termično obdelavo v bodoče.