Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija zastrupitev s hrano? (nujno)

zastrupitev s hrano? (nujno)

Spoštovani.
Zelo vam bom hvaležna, v kolikor boste uspeli odgovoriti čim prej, čakamo namrečotrokovega pediatra, ki začne delati šele popoldne.
Hči, 6 let, je ponoči začela bruhati- izbruhala je celotno vsebino želodca, čez kako uro pa še vodo, ki jo je potem popila in mislim, da tudi žolč. Toži o bolečinah v trebuhu, vročine nima. Zato smo poleg viroze posumili na zastrupitev s hrano. Po njenem pripovedovanju, kaj je jedla, in vedenju, kaj smo jedli doma, pa nikomur razen nje ni nič, smo posumili, da se je zastrupila z lososovo pašteto, ki je bila odprta v hladilniku, sicer na videz normalnega videza, a nihče ne ve, koliko dni je bila res v njem. Ne bom zgubljala besed o tem, kako je bila to šola za vedno- glede paštet in neporabljene hrane…Bruhala je 6 ur po zaužitju večerje. Je možno, da je zastrupitev, ker vročine ni? Zdaj spi, ji bom pa dala oglje, ko se zbudi. Kaj naj še naredim, naj jo peljem k zdravniku ali je to potrebno v katerem od primerov? Z zastrupitvami res nimam izkušenj, vem pa, da pri majhnih otrocih niso nedolžne. Hvala za vaš odgovor vnaprej.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Zastrupitev s hrano je sicer možna, vendar to običajno pomeni okužbo (namnožitev bakterij/virusov na neki hrani, ki ni pravilno shranjena).
Ker je od zaužitja minilo več ur in je otrok bruhal, v tem času pa se niso pridružili drugi znaki, lahko sklepate, da je najhujše mimo. Verjetnop se bo pridružila driska. Skrbite za dobro hidracijo in opazujte otroka.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala. zlata ste vredni.

Spoštovani!

Sem v 30. tednu nosečnosti po IVF. Najbrž sem preveč prestrašena, sploh glede prehrane se nevrjetno obremenjujem… Toksoplazmoza in listerija mi “naganjata strah v kosti”…

Danes sem okoli 16. ure kupila sladoled in ga takoj nesla k mami v skrinjo. Jedla sem ga malo po 21. uri. Bil je precej mehak, bi rekla skoraj tekoč. Glede na to, da je to trgovinski sladoled, iz pasteriziranega mleka, nisem posvečala pretirane pozornosti in sem ga pojedla. Zdaj pa berem, da je že mehkejši sladoled “nevaren”. Koliko stopinj ima skrinja ne vem, kasneje sem preverjala in se mi je zdelo res precej toplo za skrinjo. Mama ima hladilnik in skrinjo na 1, res je da je skrinja majhna in tudi precej polna in da je bil sladoled pozicioniran bolj pri vratih. Zdaj se pa “žrem”, ali sem pojedla za nosečnost nevarno živilo… Bilo je shranjeno torej dobrih 5 ur. Ali se je lahko v tem času v sladoledu razvilo kaj slabega, tudi če je skrinja dosegala previsoko temperaturo (kar očitno glede na teksturo je), ali bi morala biti zaskrbljena le v primeru sobne temperature? Nekako mi ni jasno, kako bi sladoled postal kar nevaren, če je iz pasteriziranega mlela, smetane itd., kar pa sicer vse hranimo v hladilniku? 

Že vnaprej hvala!

Najverjetnje je vse v redu, odvisno od tega ali ste imeli po zaužitju kakšne znake.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close