Najdi forum

Zastopniki

Mene pa zanima, kaj narediti. Različni zastopniki me stalno oblegajo in želijo svetovati, predstaviti ponudbo. Pa ne samo mene, pogovarjal sem se tudi s prijatelji, ki imajo enako težavo. Npr sam že imam 2 naložbena zavarovanja, skušajo mi prodati še tretjega. Tudi če ne bi imel zavarovanja, kako veš kateremu zastopniku lahko zaupaš. Ali ima kdo kakšen nasvet?

Živjo

Strinjam se, da skoraj ne mine teden, da te kdo ne pokliče po telefonu in skuša kaj prodati. Tako pač je, sam sem prišel do spoznanja, da imam vedno možnost izbire ali nekoga sprejmem ali ne.

Isto je v vašem primeru, če se vam zdi potrebno, da slišite kaj dodatnega o zavarovanjih potem ga sprejmite, drugače zavrnite. Sam sem mnenja da informacije nikoli ne škodijo.

Potrebno pa je imeti dovolj lastne »zdrave« pameti, kaj z pridobljenimi informacijami narediti. Menim, da enkrat letno obisk specializiranega zavarovalnega zastopnike ne škodi, koga sprejeti pa je stvar lastne presoje in »filinga«.

Vsekakor vam svetujem, da na prvo žogo nič ne počnete. Vedno si je treba vzeti čas za razmislek in se vprašati ali moja življenjska polica še vedno zadostuje mojim potrebam in ciljem.

Če je odgovor DA, potem ne potrebujete nič spreminjati niti sklepati novega. Če je odgovor negativen, potem svetujem pogovor z zastopnikom, ki vam je obstoječe police sklepal oz., da se obrnete na zavarovalnico pri kateri imate sklenjene police. Večino sprememb, vam verjetno omogočajo že obstoječe police in vam zaradi tega ni potrebno sklepati novih (višanje premije, višanje ZZV, sprememba sklada, dodajanje zavaroanj, itd).

Upam da sem vam kaj pomagal

Lep dan vam želim, četudi je deževen

Zastopnik

Koliko pa se danes sploh da zaslužiti z prodajanjem zavarovanj. Vsi iščemo neko službo in je to zastopništvo dokaj na mestu. Ampak katero ponudbo pa je smiselno ponujati, glede na to, da nihče ne ve kajs e bo zgodilo s podjetji in vlaganji. Če ste zastopnik, zagotovo poznate kakšne prijeme, kako pristopiti k stranki. Lahko poveste kaj v to smer ali so to poslovne skrivnosti?

Najlepša hvala za odgovor. Kaj pa če moj zastopnik ne dela več? Še nekaj, eno zavarovanje mi bo poteklo in mi je zastopnik svetoval naj pustim sredstva notri še 5 let, da se mi naložba obrestuje. Ali je to dober nasvet?

Živjo

Vedno trdim, da je težko biti »pameten«, se je pa potrebno odločiti in vsaka odločitev je boljša kot to, da nič ne naredimo.
Sprašujete me, katero ponudbo je smiselno ponujati? Težko odgovorim, sam zagovarjam, da se je potrebno z stranko pogovoriti o željah, potrebah, ciljih, zmožnostih in šele potem lahko na podlagi dobrega pogovora izberemo najprimernejšo ponudbo. Tu je tudi odgovor na vaše vprašanje, kaj se bo zgodilo z vlaganji in podjetji. Poudaril bi še, da na trgu ne obstajajo samo naložbena življenjska zavarovanja, pač pa tudi druge oblike z katerimi se izognemo dvomom in strahovom glede naložb.
Kako do strank in kakšen je zaslužek zavarovalnih zastopnikov pa je zelo relativno vprašanje.
Lahko vam povem za sebe, da se od zavarovalništva da lepo živeti, če delaš na dolgi rok in pošteno z strankami. Sam sem v zavarovalništvu že 10 leto. Ko si pridobiš zaupanje strank, potem tudi nove stranke niso problem.

Upam, da sem vam v grobem odgovoril

Lep deževen popoldan

Zastopnik

Če vas svetovalec ni več aktiven, se obrnite direktno na zavarovalnico. Menimo, da vam je svetovalec dobro svetoval glede podaljšanja zavarovanja za dobo 5 let, kajti gospodarstvo je še v krizi in ko bo iz le te izšlo, se bodo tudi naložbe v sklade izboljšale in donos vašega zavarovanja bo boljši. V tem obdobju vam zavarovalnica 1x letno po pošti pošilja vrednost na vaši polici. Vrednosti enot naložbe zavarovalnice objavljajo na svojih spletnih straneh.

Lp,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Svetujem, Vam, da se dobro pozanimate, kakšni so stroški, če pustite denar še naprej v naložbeni polici, ker morda je bolj ugodno to položiti kam drugam.

Morda Vam lahko kaj več o stroških, kjer napiše tudi ga. Sanja, če gre morda za polico od KD Življenja.

Lp

Pozdravljeni,

zavarovalnice praviloma omogočajo, da zavarovanje podaljšate s plačevanjem premije (v tem primeru se obračunavajo enaki stroški kot je to veljalo pri rednem plačevanju premije) oziroma brez plačevanja premije (tukaj se obračunajo enaki stroški kot to velja kadar je zavarovanje v veljavi premija pa se ne plačuje – npr. kapitalizacija zavarovanja).

Podaljšanje zavarovanja vam tako omogoča, da ohranite zavarovalno zaščito, s plačevanjem povečate število enot izbrane naložbe in možnost »izstopa« v bolj ugodnem trenutku.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close