Zasteklitev balkona
Pozdravljeni,
imamo zastekljen balkon v stanovanju, že 20 let. Okna so tako slaba, da piha, da nas ne zebe, se dodatno poleg radiatorja grejemo še na električnega, kar predstavlja veliko porabo elektrike. Koliko stane takšna zasteklitev? Ali je možno kupiti takšna okna na piko kartico mercator, saj zmorem le na obroke. Balkon je dolg 4 m. Sploh ne znam presoditi, kakšna so okna, izgledajo železna… Imamo jih že od mojega otroštva…
hvala za vaše odgovore.
Lp, Nina nana.
Potrebujete nekoga, ki se malo spozna (sam to opredeljujem kot inženiring).
Postopek bi bil tak:
– izmera obstoječih oken, lahko vam to pomeri tudi izvajalec, vendar šele ko boste podpisali ali plačali avans za “informativni” predračun, ki se bo potem korigiral na dejanske izmere,
– pridobitev ponudb od parih izvajalcev (izbrati najugodnejšega reference/cena/kvaliteta) v celoti (demontaža, odvoz, montaža, eventuelna obdelava zaključkov sten),
– pridobitev finančnih sredstev, kako je z obročnim odplačevanjem se bi bilo potrebno pozanimati pri izvajalcih, verjetno pride v poštev namenski kredit pri banki,
– sama izvedba, priporočal bi vam nadzor ali vsaj nekoga, da pride pogledat ob končanju del in se podpiše t.i. primopredajni zapisnik, da vam potrdi da je narejeno tako kot more biti.
Kakšna je ocena investicije si ne upam napovedat, mogoče se kakšen steklar javi.
4 tekoče metre zasteklitve ni ne vem kaj, vendar bodite pazljivi.
Upam, da sem vam malo pomagal.
Lp, Luka
Živjo, glede na to da je sedaj že maj upam da ti še vseeno pomagam z informacijo.
Jaz imam namen zastekliti oz. naslednji teden pridejo montirat okna, in me pride cena 7 oken, dva običajna za dve spalnici in 5 nestandardnih za balkon = cca. 1750 € (100% avans z 20% sejemskim popustom-Nagodeti Logatec)
Aja balkon je dolg 4,85 m.
Lep pozdrav
Aja dobila sem pa kakšnih 12 predračunov, pa so bili Nagodeti najugodnejši, najbolj strokovni in najhitrejši pri odgovorih in pripravi predračunov.
Ostali predračuni so bili vsi od cca. 1800 € do 2200 €.
Če imaš namen zastekliti pa vseeno pokliči vsakega ponudnika, naj ti pridejo domov vzeti mere, ker je dosti malenkosti, katerih preko spletnega povpraševanja ne moreš navesti.
LP