Najdi forum

zasmehovanje otrok

Živjo!
Naj vam opišem preoblem:imam dva otroka stara devet in sedem let.Živimo v kraju kjer je veliko otrok različnih starosti.Seveda so večji fantje “glavni”…manjši otroci pa jih morajo ubogati.Do zdaj je bilo vse vredu.Moja otroka so izkjučili iz igre in ju samo zasmehujejo in nahajajo.Sama pravita da se niso nič sporekli-sta pa tiha otroka.Vem da jaz ne smem poseči vmes-zanima me samo kaj naj jima svetujem in kako se naj spet uključita mednje.

Lahko povem samo iz lastnih izkušenj. Kadar se je mojemu sinu na dvorišču zgodilo kaj neprijetnega, NIKOLI (!!!) ni bilo kar tako, brezveze. Tudi če mi je tamali rekel, da mu je nekdo nekaj storil, pa sem ga vprašala, le zakaj, mi je rekel, da ne ve, da mu on sam ni nič naredil ipd. Vedno se je izkazalo, da ga je resnično izzival, ali pa se je tisti drugi spravil nanj iz čiste premoči (je bil večji in močnejši, naši ljubi moški si pač že od rojstva merijo moči s petelinjenjem). Otroci znajo biti kruti, vendar menim, da je pri vas do kakšnega konflikta med froci le moralo priti, da so ju izločili. Mogoče kakšna malenkost, ki pa se otrokom zdi vau. Pri nas eno poletje sin skoraj cel mesec ni hotel na dvorišče, pa se je potem izkazalo, da še nekaj sosedovih malčkov tudi ne. Stvar je bila v tem, da se je našlo nekaj malo starejših mulcev in so jih kar tako za ljubi mir naganjali domov, tako, da so nazadnje doma tudi ostali. Ampak je trajalo, preden so povedali. Najbolje bo, da se z otrokoma poskusiš pogovoriti, mogoče prijazno vprašaš male tirane, zakaj so ju izločili, ali pa pobaraš njihove starše, če mogoče kaj vedo, za kaj gre. Lep pozdrav!

Oprosti, pozabila sem pripisati, da nikjer ne piše, da se ne smeš vmešati. Še pri osemnajstih te bo otrok potreboval, kaj šele zdaj. Ti se kar lepo vmešaj, če bo treba, saj je tvoja naloga biti na strani tvojih otrok, ne pa dajati potuho tistim, zaradi katerih trpijo. Vendar, najprej zadevo razišči, saj sta lahko tudi tvoja mulčka pristavila svoj lonček pri konfliktu. LP

New Report

Close