Zaskrbljena zaradi sprememb v dojki
Pozdravljeni,
zelo sem zaskrbljena in lepo prosim za vašo pomoč.
Stara sem 22 let in že nekaj mesecev opažam, da je ena moja dojka nekoliko bolj napeta in “trda”, kot da bi bilo tkivo bolj vezivno. Ne tipam specifične zatrdline, ampak je celotna dojka na dotik bolj občutljiva in boleča. Občutljivost in bolečina sta prisotni v obeh dojkah, vendar je ta nekoliko bolj izrazita. Prav tako sem opazila, da je ta dojka malenkost večja od druge.
Sprva sem upala, da bo težava izginila sama od sebe. Zdelo se mi je, da je bilo vmes že čisto v redu, zdaj pa se je stanje enako.
Rednih menstruacij nimam, saj imam PCOS, zato mi je ginekolog predpisal tablete Primolut Nor, ki sem jih jemala približno pol leta. Zadnjih nekaj mesecev jih nisem jemala, ker sem upala, da če jih ne jemljem se bo stanje izboljšalo, ampak je kot rečeno enako. Jemljem pa vsak dan myoinositol zaradi PCOS, če je to morda relevantno.
Ravno sem se naročila na klinični pregled in ultrazvok, a bi vseeno zelo rada že prej slišala vaše mnenje. Ali je to lahko povezano s hormoni oz. hormonskimi nihanji ali gre verjetno za kaj resnejšega? Kot rečeno, me trenutna situacija zelo skrbi.
Hvala za vaš čas in pomoč! 💛
Lep pozdrav.
Pozdravljena,
rada bi vas potolaźila in vam dala pozitiven odgovor na vaše vprašanje, a je v primeruh, kot ja vaš, na źalost potrebno počakati na ultrazvočno sliko. A prosim ostanite mirna, saj je glede na opis vaših teżav, res najcerjetneje, da jih povzročajo hormonalna nihanja in policistični jajčniki.
V tem upanju vas pozdravljam in źelim, da bo temu resnično tako.