Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje ZASKRBLJENA SEM

ZASKRBLJENA SEM

Spoštovani,

imam 28 let,nikoli še noseča.Imam diagnozirano hipotirozo,jemljem Eethyrox en mesec.Sem pod hudim stresom,res hudim stresom.Imam bolečine v ščitnici.In poglejte si še moj menstrualni koledar:(!)
januar 8,9,10,11,12,13
februar 15,16,17,18,19
marec NI M
april 3 4 5 6 7 8 9
maj 17 18 19 20 21 22
junij 11 12 13 14 15 16
julij NI M
avgust 6 7 8 9 10 11
september 7 8 9 10 11 12

Zdaj smo oktobra in M še vedno ni.Nosečnost ni.Naj povem,da se mi koža stara,mozolji.In nervozna sem,ter zelo poraščena.KAJ NAJ STORIM S SEBOJ??HVALA

Mija, ste bili mogoče na endokrinoligiji? Tole bi mogoče lahko bila celo funkcionalna androgenizacija (PCO). Ne ustrašite se; če vam postavijo diagnozo, vas bodo tudi ustrezno zdravili.

Spoštovani!

Vzrokov za neredno mestruacijo je pri vas lahko več. Glede na to,da gre za hipotirozo ki ste jo začeli zdraviti šele pred enim mesecem, je možno, da ravni ščitničnih hormonov še niso normalne. Drugi vzrok je vsekakor lahko stres. Glede na izrazitejšo poraščenost in spremembe po koži, pa lahko gre tudi za PCO. Pri izostanku menstruacije je prvo potrebno izključiti nosečnost. Priporočam opraviti “clear blue” test. Če niste noseči, priporočam počakati mesec ali dva in nato določiti TSH in ščitnične hormone. V kolikor tudi potem menstruacija ne bo redna pa priporočam obisk pri endokrinologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close