Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zaskrbljena – pomanjkanje vitamina D 3

Zaskrbljena – pomanjkanje vitamina D 3

Spoštovani,

imam 2,5 starega dečka. Smo na adaptiranem mleku – AC Novalac. V začetku sem delno dojila, vendar mi je mleko usahnilo.

Deček je že nekaj časa precej nemiren, razdražljiv in zelo malo spi čez dan – cca max 1,5h do 2h, če zaspi je to v naročju in če ga odložim v posteljico takoj začne jokati. če je buden, da ne joka, mora biti v naročju. Imamo že od samega začetka hude krče, ki pa so se v zadnjih dnevih bolj umirili, pojavila pa se izrazita nemirnost, razdražljivost in nespečnost čez dan. Prdenje je še zmeraj prisotno.

Čez noč sicer že nekaj časa spi do 4 ure v kosu, včasih tudi do 5 ali 6. Vendar se tudi med nočjo zbuja, v večini pa nazaj v teh štirih urah zaspi brez posredovanja. Se pa tudi to slabša.

Prebrala sem, da je pretirana razdražljivost lahko tudi posledica pomanjkanja vitamina D3. Dajemo kapljice Oleovit D3, vendar se večkrat vprašam če jih sploh zaužije,  ker ko mu jo skušam dati, večkrat tako premakne glavo in usta, da se bojim da sploh ne zadane, ko mu jih skušam kapniti v usta. Včasih priznam, tudi pozabimo. Dajemo tudi vetrovne kapljice zaradi krčev in prdenja, ki je prisotno skozi cel dan.

Na dan dajemo po eno kapljico na dan Oleovit d3. Prebrala pa sem, da bi v tej starosti potrebno že dve. Pediatrinja mi ji nič omenila. Po kolikšnem času bi se morala povečati količina kapljic – če je sploh potrebno?

Skušali smo tudi zamenjati kapljice z D-natur Valens, BioGaia. Pa je bilo enako ali še slabše. Vmes smo naredili tudi prekinitev teh kapljic. Krčev je bilo takrat sicer dosti manj vendar iz strahu, da bo kaj narobe smo zopet začeli.

Prosim vas za mnenje in pomoč.

Lp

 

Prilagoditveno obdobje novorojenčka lahko prinaša različne težave, neugodje, slabšo prebavo, nemir, krče, kar običajno mine do 3. meseca strarosti, če otrok nima kroničnih težav (npr. alergijo na kravje mleko, refluks ali kaj drugega).
Oleovit dajemo 400 enot dnevno do prvega leta (to je 1 kapljica Oleovita dnevno), po 1. letu lahko pvišamo odmerek. Vsekakor pa ne gre za pomanjkanje vitamina D3.

Napišite, če težave še trajajo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close