zaskrbljena mamica
Imam sina ki bo januarja dopolnil šest let. Že nekaj časa opažam, da je v primerjavi z drugimi otroci precej bolj živ, ima manjšo pozornost kot ostali, kljub temu pa zelo bister otrok (že bere, računa…) Skrbi me, ker drugo leto gre v šolo, pa ima težave s pozornostjo in je težje vodljiv. Doma z njim ni večjih težav, v vrtcu pa ne upošteva pravil, je impluziven. Bojim se, da bo to kmalu načelo njegovo samopodobo. Kaj lahko storim, oziroma kako mu lahko pomagam?
Zelo pomemna je njegova prehrana. Skoraj vsi živahni (hiperaktivni) otroci so po mojih izkušnjah iz ordinacije vitaminsko podhranjeni., zato morajo dodtano uživati prehranske dodatke. Sladkor, svinjino … odstraniti iz jedilnika (in se o tem dogovoriti v vrtcu in šoli).
Bioresonanca je pri simptomih hiperaktivnosti zelo uspešna, saj imamo na razpolago posebne ampule za njeno zdravljenje. Pri takšnih otrocih lahko vedno testiramo motnje pri krmilnih mehanizmih v možgani (ki so prirojene). S pomočjo terapije se stanje otrok zelo popravi, tudi pozornost, učni uspehi, vedenje, govor …
LP