Zaskrbljena glede bradavice
Pozdravljeni!
V nosečnosti (pred 3-emi leti) se mi je naredila na predelu leve bradavice oz. v predelu kolobarja bulica, katera bolj spominja na “podaljšano” bradavico, torej sedaj je stanje takšno, da imam malce “čudno” bradavico. Ta bulica je nekoliko splahnela, vendar še vedno pa je prisotna in se drži bradavice, poleg tega pa imam tudi na bradavicah “odmrlo kožo”, katero lahko zdrgnem z brisačo stran, vendar se vedno ponovno naredi nazaj; ne boli, ne srbi, priznam pa, da me je zelo strah. Kaj naj bi ta “odmrla koža” pomenila? Izcedka iz bradavic naj ne bi bilo (če bradavico stisnem med prstoma), vendar v modrčku pa imam vedno obris (temnejše barve) kolobarja – je možno da zaradi te odmrle kože ali ??. CCa. 4 mesece nazaj sem bila na mamografiji, kjer je bilo tkivo zadabeljeno, zato so me poslali tudi na UZ, kjer je zdravnica rekla, da ne vidi nekih posebnosti, vendar me je pa opozorila, da imam res gosto tkivo in da se ne vidi najboljše, zato naj pridem čez cca. 1 leto zopet na kontrolni pregled. Kaj lahko še storim oz. obstaja še kakšna preiskava, ker me je zares strah – stara sem pa 35 let.
Najlepša hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni,
UZ dojk kar opravljajte tudi v bodoče, še posebej če je tkivo gostejše. Kot dopolnilno metodo pa priporočamo metodo BreastScan, ki je primerna tudi za vaša leta.
Obris na modrčku bi bil lahko zaradi odmrle kože, kaj več o tem bi težko povedala, ker dojke nisem videla. Sem pa prepričana, da bi zdravnica na kliničnem pregledu ter ultrazvoku reagirala in vas napotila na dodatne preiskave, če bi se ji zdelo na otip ali videz kaj narobe.
Redno opravljajte samopreglede dojk. Bradavico poskusite redno mazati z ognjičevo kremo ali šentjanževim oljem, lahko da se bo koža potem lažje obnovila.