Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje zaskrbljena

zaskrbljena

Pozdravljeni!
Ze nekaj casa imam tezave s scitnico, sem tudi ze pila euthyrox 0,25mcg pa prnehala pa spet pila pa po lastni zelji prenehala. na zadnji kontroli sem bila zacetek julija pri tirologu , ki mi je naredil tudi uz scitnice. takrat je bil tsh 5,25 t3 in t4 pa v mejah normale, nodusov ni bilo videti. tirolog je napisal, da glede na to, da nicem pit tablet, naj tsh kontroliram cez pol leta in naj se potem z le cecim zdravnikom zmenim za terapijo. danes sem odvzela kri, tsh je 4,40(meja 4,20) t4 14,64 t3 pa 4,76 oba v mejah normale. skrbi pa me, ker sem si pred 3 tedni zatipala eno zatrdlinico na sprednji strani vratu prav pri grlu kjer imajo moski adamovo jabolko…ta zatrdlinica je kot bezgavka se , ce jo potiplem z enim prstom se premika gor in dol…ne vem ali sem to imela ze prej ali ne in ne vem kaj bi lahko bilo. skrbi me, ker sem brala, da pri raku scitnice je edini znak zatecena bezgavka…a to pomeni, da se pojavi bezgavka tam, kjer jo imam sedaj jaz, torej prav na sprednji strani grla, kjer naj bi bilo adamovo jabolko. potipala me je tudi ena splosna zdravnica zelo na hitro, ki je rekla, da imam malo povecano scitnico in da je to grlna kost, ampak po mojem mnenju se grlna kost ne premika gor in dol in ni kot bezgavka. zelo se bojim, da imam raka na scitnici… pricakovala sem tudi, da so se izvidi poslabsali, a so se zboljsali…tako da me je res strah za raka. narocila bi se pri vas na samoplacniski pregled, a verjetno pred 22.3 ne bom prisla na vrsto…bo to ze prepozno, ce je tabulica rak na scitnici?

Spoštovani!

Zelo malo verjetno je, da gre pri vas za raka ščitnice. Kljub temu priporočam opraviti UZ ščitnice. Vsekakor lahko počakate do 22.3.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close