Zaskrbljena
Pozdravljeni.
Doma imam 6 mesečnega sineka, ki ima za ušesom (na zatilju) na eni strani rahlo povečano bezgavk. Ta je v velikosti graha in gibljiva, na otip ga očitno ne boli. Bezgavko sem zaznala ko bil star 5. mesecev, tako da ne vem kako dolgo jo že ima. Pediatrinja mi je po opisu, ki vam ga podajam sedaj, dejala, da naj počakam do naslednje posvetovalnice (kijo imav naslednji mesec) in da je to načeloma pogost pojav. Vendar meni je zelo težko čakati tako dolg, zato vas prosim za vaše mnenje.
Drugače je sinek zdrav, le sedaj pred parimi dnevi je imel tri dni rahlo povišano telesno temperaturo, ki pa je sedaj nima več.Povejte mi prosim ali so to znaki za limfom?
Hvala in lp.
ni nihče odgovoril, ti bom povedala svoj primer…in mislim, da si lahko brez skrbi..
Minilo kar nekaj let od tega…Takrat šestmesečni sin je prebolel hudo virozo z visoko vročino…Potem sem čez mesec ali dva, ne spominjam se več, opazila na eni strani vratu zadaj polno majhnih bezgavk..od malo večjih do drobcenih…Svet se mi je porušil, jokala sem…in z grozo šla na sistematski pregled. Takrat ni bilo interneta, da bi takoj malo poklepetala..Šele, ko sem vprašala, mi je zdravnica tako prisrčno odgovorila, naj bom brez skrbi…da je otrok prebolel virozo in te premikajoče bulice bodo izginile v puberteti ali nikoli..No in so izginile…
Mislim, da je tudi tvojemu otroku ostalo od kakšne virozice, boš pa videla na sistematskemu pregledu…sploh pa, če se bulica premika…