Najdi forum

Spoštovani,

na vas se obračam, ker ne vem kaj naj naredim.Smo štiričlanska družina,do pred nedavnim sem
mislila,da je vse v najlepšem redu.Doma se dobro razumemo in nič nam ne manjka…
Bojim se, da ima moja 10 letna hči motnje hranjenja.Že mesec dni zavrača hrano,češ,da je sita.
Oglasila sem se tudi v šoli ,kjer so mi povedali ,da tudi tam ne je.Če ji doma ponudim obrok ali,
jo vprašam, če bo jedla,me zavrne.Če pa jo vprašam zakaj noče jesti joka ali pa kriči nad mano,da
ni lačna.Sedaj je začela hrano metati v smeti in lagati,da je pojedla.
Njena osebna zdravnica mi je dala napotnico za psihologa,prvi možni datum pa je avgusta.
Prosim vas,svetujte mi na koga se lahko obrnem.

Že v naprej hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

iz vašega sporočila je razvidno, da vam je grozno ob tem kar se dogaja hčerki. Nikakor ni lahko, ko spoznaš, da ima lasten otrok težave, po vrhu vsega ti pa še blizu ne pusti, da bi mu pomagal. Glede na opisano pot ne bo lahka. Morali boste biti strogi in ji ne dovoliti, da ona odloča ali bo šla po pomoč ali ne. Potrebno jo bo trdo prijetei in tudi, če se bo z vsemi 4 upirala jo odpeljati po pomoč. Strinjam se z vami da ne morete čakati do avgusta, ker je stanje že sedaj takšno, da potrebuje pomoč. problem je resen in tega se zavedate. Že to je pomebno, da se ne prepričujete, da je to le muha enodnevnica, ki bo minila. Potreboval bo vso vašo podporo in tudi od ostalih družinskih članov, vendar z jasnimi mejami.

Svetujem vam, da se obrnete na ga. Anderluh, ki dela na psihiatrični kliniki v Ljubljani. Njena tel. št. je 01/522-92- 69. Gospa se ukvarja s področjem motenj hranjenja in vam bo znala svetovati kako naprej. pomembno je, d apoleg tega pridobite tudi podporo zase. Svetujem vam, da se obrnete na Žesnko svetovalnico, kjer na področju motenj hrnajneja deluje ga. Ana Ziherl in vodi skupino za svojce oseb z MH. Lahko se vključite v skupino in skupaj z drugimi starši delite svoje dvome, sileme, vprašanja, ali ap se z Ano dogovorite za nekaj enkratnih individualnih srečanj ali vsaj eno, kjer vam bo skušala odgovoriti na vprašanja, ki se vam pojavljajo.

Vedite, da je rešitev iz tega pekla ven. vedite, da je vašemu otroku težko, tega ne počne zanalašč in v ozadju so drugi problemi, ki jih je potrebno rešiti. Hrana je le zunanji dejavnik -nemi klic na pomoč.

Vse dobro,

tatjana

New Report

Close