zaskrbljena
Pozdravljeni,
stara sem 33 let in pred cca 2,5 meseci sem v 9. mesecu rodila mrtvo punčko.
Kasnejši pregled pri gin. je bil v redu. Danes pa sem ugotovila, da sem ponovno noseča. Zaskrbljena sem ker je to tako nenadoma in nepričakovano prišlo. Vem, rekli boste da sem dovolj stara in bi lahko pazili ampak s tem se v tem trenutku ne bom obremenjevala. Prosim, če mi lahko poveste ali je kaj narobe za plod, ker sem tako hitro zanosila. Rada bi še šla v genetsko posvetovalnico, ampak ne morem preden ne dobim dokončnih izvidov obdukcije, ki na moje presenečenje še niso prišli.
iskreno hvala za odgovor.
Spoštovana,
kolikor vem iz mnenj ginekologov, ki so najbolj strokovni glede mnenja o nevarnostih zanositve zelo kmalu po predhodni nosečnosti, seveda čas vaše ponovne zanositve ni idealen. A kar je, je in se res nima smisla obremenjevati.
Glede dokončnih izvidov pa obravnava res traja zelo dolgo – malo zaradi čakanja na izvid obdukcije (zaradi postopkov včasih traja več kot 3-4 mesece), potem še nekaj dni – tednov, da se sestane komisija, ki jo sestavljajo ginekolog – porodničar, pediater, patolog, genetik… – in ki da končno mnenje oziroma nasvet. Torej se zna zgoditi, da boste že kar nekaj mesecev noseči, preden boste po pošti prejeli izvid. Ki najbrž ne bo glede vaše sedanje nosečnosti ničesar spremenil.
Morda le nasvet – če ste rodili v Ljubljani, pokličite na tel. 522 60 90, gospo Mojco Štos (ki med drugim skrbi tudi za čim hitrejšo obravnavo žalostnih zgodb, kot je bila vaša izguba). Morda vam bo vedela povedati več o času, ko bo strokovno pregledana vaša prva punčka.
Srečno,