Zaskrbljena
Zdravo,
Zdravo,
včeraj dopoldan sem brala časopis in kar naenkrat sem v glavi začutila
čudno stanje, občutek da je prišlo v možganih do močne elekrične napetosti, občutek da bom izgubila zavest, nezmožnost misliti, občutek, da bo prišlo do kratkega stika, trajalo je kakih 10 sekund, potem je bilo dobro. Sreča sem ostala pri zavesti. Cel teden me je že prej rahlo bolela glava in občasno vrat zadaj.
Občasno imam mravljince po glavi in obrazu že več let, toda to se mi zdi da izhaja iz vratne hrbtenice, kjer imam deformacijo (glede na slike).
Občasno je popolnoma dobro, kiropraktika mi je pomagala. Dobro je za nekaj časa.
Ali je možno, da iz vratne hrbtenice izhaja tudi stanje opisano v prvem odstavku ali moram iskati vzroke drugje?
Kaj mi svetujete?
Lp Katka
Zdravo!
Podobne težave, kot jih opisujete, sem nekajkrat tudi sama že doživela. Zato povsem razumem vaš strah, poleg tega pa sem prav presenečena, saj ste prvi, ki imate podobne težave kot jaz. Zaradi nevedenih težav sem se že tudi sama zglasila pri zdravniku, pa so mi vsi (glede na mojih 25 let) rekli, da sem pod stresom in da je vse ostalo ok! Ker se mi zdi, da se bo podoben občutek električne napetosti v glavi ponovil, me je nenhno strah. Naj še povem, da imam tudi jaz bolečine, in sicer v prsnem delu hrbtenice ter zadaj ob desni lopatici. Pa tudi narava mojega poklica je takšna, da nenehno sedim za računalnikom…. zato tudi mene zanima, če opisane težave izhajajo iz hrbtenice ter se veselim odgovora zdravnika!
Lp, Tina
Okoli polovica glavobolov je povzročena zaradi problemov vratnega dela hrbtenice, če pa se bolečine pojavljajajo ob tem še drugje, je ta verjetnost še večja. Stres lahko povečuje glavobol, vendar ga skoraj nikdar ne povzroča. Dodatni dejavniki, kot so stalno sedenje za računalnikom, prisilna drža itd lahko le še dodatno vplivajo na intenziteto glavobola.
Ocenjujem , da bi se navedene težave dale pozdraviti z manualno terapijo.
Lep pozdrav,