Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Zaskrbljena

Zaskrbljena

Že nekaj let imam probleme z želodcem in nek gilbertov sindrom. Decembra sem bila dvakrat na infekcijski kliniki in dobila sem in fuzijo in odšla domov. Prvič sem samo bruhala ni važno jedla pila ali ne bruhala. Drugič pa sem imela 4 dni 40 °C vročine 2 dni samo bruhala potem pa dobila drisko (tekočo). Po infuziji se je stanje umirilo. Sedaj pa me močno boli v predelu pod popkom na sredini in obeh straneh, ko grem na vodo se mi zdi kot da nisem šla. Vendar pri pregledu vode in krvi ni pokazalo nič. Močno me tudi zvija po trebuhu in vrnila se mi je tudi driska. Naj povem da me boli tudi pod desno pazduho (vrjetno vneta bezgavka) in da iamm tudi drugače pogosto drisko, vsaj enkrat na teden. Resno sem zaskrbljena in vse to mi gre že pošteno na živce ker ne morem nikamor, ko pa grem kam na dopust ga imam pa seveda pokvarjenega. Ravno konec tega tedna se odpravljam na dopust zato bi vas prosila za čimprejšni odgovor KAJ NAJ NAREDIM! Ne jem nobene mastne ali začinjene hrane niti ne pijem gaziranih pijač. Starost: 23 Teža:47

Lep pozdrav

Spoštovani!

Pri Gilbertovem sindromu je raven bilirubina (rumenila) v krvi rahlo dvignjena, vendar največkrat ne toliko, da bi povzročala zlatenico. Največkrat gre za dedno pogojeno lastnost, ki se odkrije pri rutinskih preiskavah, ko pogledamo jetrne teste. Sicer sindrom ne dela težav.

Do sedaj sem pri enem mlajšem pacientu, ki ima isti sindrom, opazila, da so se mu podobne težave, kot so se vam, pojavile, ko je bil zelo stresno obremenjen. Pri virusnih infekcijah ima težave (driska, napenjanje) izrazitejše, kot drugi ljudje.

Svetujem izogibanje stresu, izvajanje tehnik za razbremenitev stresa, izogibanje vsakemu alkoholu, začinjeni in mastni hrani. Kadar imate težave z napenjanjem preidite na kuhano zelenjavo (brokoli, cvetača), belo meso, ter priloge (riž, testenine). Kuhajte si čaje iz jetrnika, kumine, janeža (dobite v lekarni).

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Hvala za odgovor. Vendar pa vsi govorijo o stresu, da je stres nekako glavni krivec, ampak od kje: v službo ne hodim, res je da delam naprej šolo po izpitih vendar mi gre zelo dobro in nimam razloga za skrbi. Življenje imam urejeno, doma se razumemo(imam dalelč najboljše starše), tako da pri sebi res ne vidim stresnih situacij. Bi lahko bilo še kaj drugega, se da za-to opraviti kakšne preiskave?

Lep dan

New Report

Close