zaskrbljena
Pozdravljeni!
Še malo pa se mi bo zmešalo. Spraąujem se kaj naj naredim. Začela bom takole.
Sem 25 letno dekle, imam fanta ter hčerko, pričakujem pa še enega otroka.
Tukaj je vse vredu. Moje težave pa se začnejo pri spolnih odnosih. Tukaj nastanejo najine težave. Spolne odnose enostavno sovražim. Imava jih zelo poredko. Ne morem reči da mi ni všeč, ampak se mi enostavno včasih zagabijo. Pogosto. Tako da jih imava enkrat na mesec. Sovražim dotike na intimnih delih, skratka vse kar je povezano z spolnostjo.
Zdaj pa tisto najtežje kar moram napisati. V otrošvu sem bila spolno nadlegovana od dveh moških.Prvi meje nadlegoval samo enkrat, drugi pa večkrat. Najbolj sovražim drugega, ki je lahko rečem moj sorodnik. Ko ga zdaj vidim mi gre na bruhanje. Ta človek mi je uničil moje spolno življenje in zato me skrbi da ga bo še komu. Skrbi me za dve majhni deklici,ki živita v njegovi bližini, sta tudi sorodnici. Ena je stara okrog 10 let, druga pa komaj dve leti. Obe mamici mi pravita kako punci obožujeta njega, pravita tako kot sem ga jaz,ko sem bila z njim. Najraje bi šla do njega in mu povedala, da če se bo dotaknil teh dveh otrok, da ga
bom prijavila.Ne upam si povedati njunim mamicam,ker so v dobrih odnosih
Ne upam si, ker me je preveč strah zmede,ki bi nastala zaradi tega.
Pomagajte!!!!
Pogumno, da ste spregovorila oziroma napisala , kaj ste pretrpeli v otroštvu. Žal mi je, da se vam je to zgodilo! Toda verjamem, da vam bo pogum, ki ga imate, pomagal tudi na poti vašega okrevanja. Že tako ali tako, je naša vzgoja v zvezi s spolnostjo najpogosteje zelo siromašna, spolnost je žal še vedno tudi tabuizirano področje in vse premalo smo vsi odprti za pogovore o spolnosti. Ženske, ki so preživele spolno zlorabo pa imajo lahko občutke v zvezi s spolnostjo še bolj zapletene. Včasih nas lahko nekateri spomini na zlorabo ovirajo pri spolnih odnosih kot npr. dotiki na nekaterih mestih, ali pa težave povezane z določenim načinom zlorabe , drugič spet ne zmoremo reči ne, čeravno v danem trenutku nismo pripravljene na spolni odnos, žal lahko spolni odnos povezujemo tudi s prisilo, ki nam je bila vsiljena kot otroku itd. Toda nekaj je gotovo- z vami je več kot vse o.k.! To kar doživljate, kot spolne težave, vam je bilo vsiljeno, tako kot vam je bila vsiljena zloraba. Vaša pot okrevanja pa se je začela s trenutkom, ko ste začeli o tem govoriti. S tem ste se začeli pogovarjati tudi o zlorabi sami in si odpirati in se odpirati za potlačene občutke žalosti, jeze, gnusa nad storilcem …Bolj ko se boste odpirali, bolj bo sicer lahko boleče, toda zaznavali boste svoj napredek in sposobnost, da govorite o svojih čutenjih, bočutkih in tudi o občutkih v spolnosti. Vedite, da spolnost ni vse, vedite, da spolnost ni merilo ljubezni, vedite, da lahko spolnosti rečete tudi ne in si tako vzamete nekaj časa za svoje spolno okrevanje. Kot otrok ste bila žal v zlorabljajočih spolnih situacijah in vso jezo, žalost, gnus v zvezi s tem, imate pravico izražati in jo imate pravico prenesti tudi na tistega, ki vas je zlorabljal. Vaše telo začnite imeti radi, spoznavajte ga,postavite si meje in si dovolite spolnost takrat, ko si jo zaželite. Spoštujte svoje občutke v zvezi s tem in počasi boste začeli spoznavati, da je , pomembno je, da v zvezi s svojim telesom in spolnostjo resnično ravnate tako, kot si v danem trenutku želite oz. povezano z vašimi čutenji. Od tod naprej, bo sledilo tudi počasi, toda zagotovo spolno okrevanje.
Vaša skrb za sorodnici pa je razumljiva in upravičena. Toda tudi vaša zamisel o tem, da bi mu zagrozili, v kolikor se bo dotaknil teh dveh otrok, žal ne bo imela rezultata. Nikoli ne boste vedeli, ali je kljub “grožnji” prišlo do zlorabe ali ne. Vprašanje je tudi, ali sta obe mamici v tem trenutku pripravljeni prepoznati nevarnost. Ljudje se namreč težko soočajo z dejstvi, da so njihovi otroci lahko ogroženi tudi s strani tistih, katerim sami zelo zaupajo. Najbolja rešitev bi bila prijava, toda to seveda razkriva tudi vašo zlorabo! Morebiti pa že imate toliko poguma, da o tem lahko spregovorite? Če še ne zmorete tega koraka, nas pokličite po telefonu , resnično je anonimni telefon / 0802880/ in sami bomo naredili vse za njegovo prijavo. Hvala vam za vašo skrb za deklici.