Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija Zaskrbljen zaradi raznih simptomov

Zaskrbljen zaradi raznih simptomov

Pozdravljeni. 

Upam da sem temo napisal v pravo pod-stran. 

Sem 29 let star, drugače zdrav, z nekoliko povišano telesno težo. Pritisk imam pri zdravniku ponavadi okoli 140/90, doma pa 130/80.

Pred 14 dnevi me je blago uščipnilo v prsnem košu. (Na sredini) Bolečina je sevala pod rebra in zadaj za lopatice. Ob bolečini se mi je pojavila tudi dispneja. (Zadihan sem bil po 50 metrih hitre hoje v blagi klanec). Zaradi zaskrbljenosti sem šel do zdravnika slab teden kasneje, in ta me je napotil na urgenco, kjer so opravili EKG, slikanje pljuč in opravili laboratorijski pregled krvi. 

Vsi izvidi so bili brez posebnosti. Bolečina je prihajala in odhajala, večinoma pa je bila locirana na levem delu prsnega koša zgoraj in sevala proti rami. Naslednji dan po urgenci se mi je pojavil blag občutek toplote v levem delu obraza in občutek, kot da leva stran ni isto občutljiva na ostrino kot desna. Prav tako imam v levem očesu nekakšen občutek “da ni vse prav” ampak ne znam točno identificirati kaj točno je narobe. Imam občutek da tudi to seva proti roki. V ušesih se mi je sprva še zdelo da občutek ni enak, sedaj pa ni več teh simptomov. Ostali simptomi odhajajo in prihajajo. Čez dan je bolje, zvečer in zjutraj pa slabše. 

Za tem sem bil še enkrat na dežurni ambulanti in me je zdravnica želela poslati na pregled krvi, ki ga nisem opravil (ker je bil narejen nekaj dni prej) in pa pri osebnem zdravniku, ki se mu ti simptomi ne zdijo alarmantni. 

Zaradi črnoglede narave me skrbi seveda najhujše (kap) Zato niti več ne vem kaj naj naredim. Stric google pa seveda pravi svoje…

Vsak nasvet bo dobrodošel. Hvala!

Spoštovani!

Svetujem opravit MR vratne in prsne hrbtenice, da se izključi vzrok v hrbtenici. Če bodo izvid negativni, potem svetujem nadaljno diagnostiko, ker vzrok potem ni ortopedski.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close