Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Zasenčenje trikotnega okna

Zasenčenje trikotnega okna

Živijo!

Imamo ogromno trikotno okno. Odpira se le kvadrat v njegovi sredini, kar pomeni, da imamo tri trikotna okna in enega kvadratnega. To okno gleda na južno stran, posledično je v spalnici, tu je namreč to okno, ogromno sonca. V tej vročini je spalnica najtoplejši prostor v hiši in se tudi zvečer zelo počasi ohladi. Sedaj bi želeli to okno zasenčiti, pa ne vem kaj je najboljše? Žaluzije in plise zavese, ki so primerne za okna nepravilnih oblik, so na notranji strani, kar ne prepreči segrevanja, me pa zanima ali obstaja še kakšna druga varianta senčenja takšnih oken, ki preprečuje segrevanje prostora (mogoče kakšna folija…)? Kakšne so kaj vaše izkušnje?

Hvala!!!

Hojla. Delam v podjetju, ki se ukvarja samo s senčili. Žal ni za vaš trikotnik nobene rešitve, morda le klima.

Obrni se na senčila strle, Podskrajnik, Cerknica. Tudi mi smo imeli nekaj trikotnega, in so nam naredili ponudbo za zunanja senčila (krpanke). Potem je bilo toliko drago, da smo to okno izpustili. Ker pa je obrnjeno na zahod, jih je že v teh dneh pokličem za izvedbo, ker brez enostavno ne gre.

Drugače bi si pa lahko omislila kakšno varianto kot npr. leseni brisolei (trenutno trend), v bistvu lesene fiksne lamele, ki se samo obračajo, kipajo. Edini problem je potem čiščenje fiksnih oken-ne prideš zraven.

Pri Roltek imajo kar nekaj rešitev za take primere. Pobrskaj po njihovi spletni strani.

mami

Natta, potem se bova midve slišali:) Zanimivo, ker delam ravno v tem podjetju:))))

Ta problem je tudi mene zanimal zato sem se obrnila na direktorja, ki pravi da za tako trikotno okno, v katerem je še eno okno, ne pride v poštev nič zunanjega, le notranje, kar pa toplote ne bo zadržalo.

Za vaš primer morda se najde, ker je samostojno okno.

Se bova definitivno slišali. Dolgujevm vam namreč še barvne vzorčke za krpanke.
Lep pozdrav, Nataša.

Morda pa bi na zunanji strani trikotnikov pritrdili fiksno toplotno izolacijo vsaj za čas poletja? Stiropor denimo, ki ga jeseni vržeš stran? Če pritrdite zgolj 2 cm denimo, bo še vedno malo svetlobe šlo skozi, učinek pa bo razmeroma velik. Če svetloba ni faktor, pa še debelejšega. Na kvadrat, ki se odpira, pa zunanje žaluzije.

Kaj praviš?

New Report

Close