Zasebne ambulante in napotnice
Kaj pa če ti ugotovi tale samoplačniški dr. raka?
Moraš tudi potem vse izpeljati samoplačniško?
Saj za ortopede mi je jasno, vem, da takile preskakujejo vrste, ker mislijo, da so pa edini, ki jih neznosno boli in morda preskočijo take, ki so še dosti bolj nujni primeri. Ni prav, ali ne?
Bi se tudi tule moralo narediti nekaj reda.
Iz katerega pravilnika / zakona?[/quote]
Tudi jaz to ponovno vprašujem? Kje to piše?[/quote]
Ja, povej točno, po katerem členu.
Itak pa ni res, tako je bilo pred davnimi leti, vendar greš že nekaj časa iz samoplačniške ambulante z napotnico lahko naprej na redno zdravljenje v okviru zavarovanja. Preskušeno v praksi.
Zdravnica je celo potrdila, da bi mi dala protibolečinske tablete in napotnico za ortopeda (če bi koristila usluge ortopeda v mreži javnega zdravstva bi seveda čakala, čakala.. in jemala protibolečinske tablete). Tako pa sem šla na pregled, kjer je ortoped zapisla svoje mnenje in da svetuje RTG in fizioterapijo.
In da, tudi jaz imam občutek, da je užaljena, poleg tega pa je še rekla, da ne more napist napotnice, ker gre iz njenega žepa! ???? Menda že leta in leta plačujem zavarovanja, zdravljenje vsemogočih simulantov, da ne naštevam,… Sama ne hodim za vsak kih v zdravstveni dom, pravzaprav ne pomnim kdaj sem nazadnje bila pri njej. Ko pa prosim za napotnico, za RTG, ki ti ga v našem ZD opravijo isti dan, pa tak halo!
Hvala za mnejnja in lepo nedeljo
Pravila o napotovanju in samoplačniških pregledih pač ne določa zdravnik, temvče zdravstvena zavarovalnica. In uđaljenost pri tem nima nič skupnega. Če torej plačuješ zavarovanje in se čutiš prizadeto, je pravi naslov za ta vprašanja ne ta forum, ampak ZZZS:
http://www.zzzs.si/