Najdi forum

Zaščitna očala (računalnik)

Potem, ko sem prebrodila vse int. strani raznoraznih optik, se obračam na vas. Kje v Ljubljani (v kateri optiki) se lahko nabavi očala za zaščito pred računalniškim sevanjem ekrana? Kakšne so kaj cene?

lep dan in čim več osvežitve vsem

No mogoče, je to ravno za srednja leta, sploh če slabo vidiš, vendar ti predlagam, da si kupiš LCD zaslon ima najmanj migetanja, tako lažje dolgo časa gledaš v ekran. vsekakor bolje kot kakšna posebna očala.

primož

Kot je že napisal Primož, LCD je boljša odločitev!
Pa še očala ne zaustavijo ravno enormnih količin “sevanj”, elektromagnetnih pa sploh ne!

lp
mačkon

Nasvet je že dober, vendar je pri meni problem v tem, da mi ga v službi ne bodo zrihtali. Zato sprašujem. In nisem slabovidna, vidim super, rada pa bi, da tako tudi ostane!

še kakšen nasvet;))

V našem kraju sem se pri optiku naročila k zdravniku (oči so me bolele in pekle). Priporočal mi je zaščitna očala z majhno dioptrijo, napisal recept. Cena: cca 17.000,00 sit okvirji, cca 20.000,00 sit stekla, – 6.000,00 sit recept, tako da sem plačala nekaj čez 30.000,00 sit pred dvema letoma.

LP

Pozabila sem dodati: potrebujem jih v službi, pa mi jih niso plačali, prav tako ne drugačnega zaslona

Edina rešitev je dober monitor , ki ni nujno LCD. Kaj je dober monitor ne bom pisal, sigurno pa je cena dvojna od povprečnega ali navadnega.

Draga Katra,

Je že danes tako, da moramo vzeti marsikaj v zakup, pa naj bo to privat ali službeno. Še posebna previdnost pa velja, ko gre za zdravje.

Še enkrat pravim, da je LCD najboljša izbira, saj ga imam v službi že kar nekaj časa in lahko to potrdim iz prve roke.

Praviš, da ti ga podjetje ne bo kupilo – tudi jaz nisem rekel, da mi ga je kupilo podjetje, ampak sem napisal, da je dandanes potrebno vzeti marsikaj v zakup……

lp
mačkon

Ne vem, zakaj sprejemamo zakone in pravilnike, ki jih potem nihče ne izvaja! No ja, vsaj večina delodajalcev ne.
Preberi si Zakon o varnosti in zdravju pri delu (Ur.l. RS, št. 56/99) in Pravilnik o varnosti in zdravju pri delu s slikovnim zaslonom (Ur.l. RS, št. 30/00) – 10. člen, kjer vse zelo lepo piše ….

New Report

Close