Najdi forum

Zaščita paradižnika

Pozdravljeni!

Zanima me, kako zaščitite paradižnik pred vremenskimi vplivi? Že nekaj let imam težave, da mi kar naenkrat postane ves črn, ko še sploh ni začel zoreti. Odločila sem se, da mu naredim streho, pa me zanima ali je lahko na vrhu pokrivalka, ki prepušča dež, ali mora biti recimo polivinil in ga je potrebno zalivati? Zanima me tudi ali je dovolj samo streha, ali mora pregrinjalo segati mogoče nekje do polovice navzdol?

Prosim za vaše izkušnje?

Lp

Najbolje bo, da narediš paradižniku hišico in tako preprečiš, da pride “umazan” dež v stik z vrtnino. Hišico obdaš z UV folijo. UV folija ti bo služila kot zaščita vsaj 3 – 4 leta, nato pa jo bo potrebno zamenjati. Ko imaš paradižnik posajen pod streho, moraš biti pozorna na zalivanje, saj vrtnina potrebuje veliko vode. Sama sem letos prvič posadila vrtnine v rastlinjak, tako, da lastnih izkušenj še nimam. Pravijo pa, da je to najboljši način za zdrav, doma pridelan paradižnik.
Veliko veselja z postavljanjem hišice in lep dan!
Kakteja*

No, za UV folijo pa še nisem slišala. Bom se pozanimala in jo nabavila, zagotovo jo kje prodajajo.

Hvala za odgovor kakteja* in lep dan tudi tebi in vsem ostalim!

Dež ne sme padati na plodove, torej se naredi streha. Se obnese-preverjeno.

Jaz sem pa slišala nekaj zelo čudnega – v steblo paradižnika, ko je debelo za kak prst, torej ne še zdaj – naj bi se zapičila bakrena žička. Ne vem sicer kako pa kaj, ampak očitno paradižnik rabi baker. Bom letos prvič probala, pa sporočim kako se obnese.

New Report

Close