Zaroka
Ne me narobe razumeti, ampak zaroka se mi pa res zdi nesmisel. Vprašanje je, kaj želiš z njo pridobiti. Zvestobo prav gotovo ne. Če si zaupata in če se imata rada, bosta zvozila tudi brez nje.
Raje jo pelji na romantičen izlet, bolj koristi. Jaz sem marsikaj zamudil v preteklosti na tem področju, vendar imam namen v bodoče zadeve popraviti.
-dp- pravi, da je zaroka nesmisel – pravi, da z njo zvestobe sigurno ne boš pridobil. Ja saj to tudi ni namen. Gre le za romantičen način zaprositi dekle. Jaz osebno sem prstan kupil prej – saj lahko enega izmed njenih neseš s seboj k zlatarju in bo izmeril, koliko je velik, če pa ne, pa ga bo naknadno nesla popravit. Se mi pa ne zdi smiselno, da moški nosi zaročni prstan.
Bi rekel, da za prstan ni treba, da je idealen (zelo drag) – gre le za to, da izkažeš namen na romantičen način. Prava prstana ( takšna ki obema ustrezata) pa bosta že skupaj kupila pred poroko.
LP
Hojla!
Še žensko mnenje? Moje je tako: mene je moj fant (sedaj mož) zaprosil tako, da mi je poklonil prstan v rožici. Danes se pri zlatarju lahko kupi umetno rožo (oblika tulipana), sam cvet pa je v bistvu škatlica za prstan. Takrat pa je to šele prišlo na trg. In verjemi, bila sem zelo vesela. Pa ne, da bi “padala” na nakit, ampak zdelo se mi je takoooo romantično. (On ni imel zaročnega prstana). Fantje so ti pa že itak svetovali, kako zadeneš pravo velikost.
Seveda šampanjček, pa kakšna svečka…. super. Verjetno pa si tako ali tako že pomislil, da se bliža Valentinovo. In kaj je lepšega… Tudi mene je zaprosil na Valentinovo…
Pa srečno!
zaroka ni nesmisel, ker ostane kot zelo lep in zabaven spomin…
jaz o zaroki tudi nisem razmišljala, ko pa mi je mož kupil prstan in se meni sanjalo ni sem bila pa zelo vesela. (pa tudi skoraj ne nosim nakita).
jaz ti bom dala namig kako izvedeš zadevo, če misliš, da se ti bo jezik zapletal…
kupiš porcelanast krožnik, bel navaden, kupiš flomastre za keramiko in na krožnik napišeš: bi se poročila z mano ali bi postala moja žena ali kakorkoli bi ji to rekel
in ji skuhaš večerjo in serviraš na tem krožniku…
še boljši efekt bo, če jo pelješ v restavracijo in naskrivaj neseš krožnik zanjo že prej in se zmeniš, da njej servirajo na tisti krožnik…
verjemi, da bo hudo presenečenje, ko bo pojedla do konca…
potem pa moraš obvezno še imeti prstan.
če ji bo prav ali ne ni važno, se da kasneje popraviti mere.
pa srečno.
Pri naju je prišlo najprej do njegove “zaprositve” brez vsega. Zelo slucajno, a iskreno in spontano. Ker pa je bilo kmalu za tem dogodkom 1/2 leta od zacetka najine poti, sem nama kupila srcek, ki se da na pol z vgraviranimi imeni in datumom. To je bilo za naju nekako namesto zarocnega prstana… Pa sva si že takrat obljubila, da si bova šla kupit rinkice v ta namen, a je trajalo še leto in pol, da sva to tudi res storila. Za 2. obletnico. In takrat sva imela potem pravi mali obred, cisto samosvoj, prstana sva si izmenjala podobno kot na poroki, potem pa so se stvari odvijale brez vsakih nacrtov in je bilo nepozabno lepo…..
Malce cudno mogoce, a ravno zato ful lepo in samo najino…
Še vedno sva zarocena, 4 leta že skoraj… Zelo rada bi se porocila, a želiva prej koncati študij in si priskrbeti primerne pogoje za to…
Nezko, bravo! O velikosti prstana si že vse izvedel, jaz ti želim samo, da bi presenečenje uspelo.
In, Karolina, to se je delalo in se še dela. Tudi midva z možem sva se pred tremi leti zaročila, pol leta zatem pa poročila. Presenetil me je s preprostim prstanom, največ pa mi je pomenilo to, da se je on sam tega domislil. Tudi tebi, -dp-, mogoče ne bi kdaj škodilo malo romantike. Mogoče se kakšna stvar “reši” tudi s tem:)))))
Dragi -dp-!
Pri zaroki ne gre za to, da nekaj pridobiš. Tudi s poroko ne pridobiš zvestobe, pa si se kljub temu poročil. Zakaj vendar?
Zaroka je nekaj s čimer razveseliš svoje dekle in ji pokažeš, da jo ceniš in ljubiš. Potemtakem ti svoje sedanje žene nisi zaprosil za roko???? Saj ne gre za drag prstan. Gre za simbolni pomen in pozornost, ki se tebi zdi očitno nesmiselna. Na kakšen način pa si potem ti izkazoval pozornost?
Romantični izleti in potovanja pa seveda sodijo poleg zaroke in poroke. To je samoumevno. Vendar očitno si tudi to zamudil. Le s čim si izkazoval ljubezen?
In ura zamujena ne vrne se nobena!!! Za romantične izlete si boš očitno poiskal novo ljubico. Saj upravičeno dvomim, da po večletnem zakonu ni več takšne romantike kot ob začetku zveze. Zato zadeve ne boš popravljal, ampak boš začel od začetka in poiskušal ebi nadomestiti izgubljeno.
Če bom s kakšno svojo življensko izkušnjo komu pomagal toliko bolje, nisem pa tu zato, da drugi razmišljajo o mojem življenju in o mojih težavah. Ko bom sam rabil pomoč in nasvet me ne bo sram vprašati. Pravzaprav bi že, pa z razlogom še nisem in ne vem če sploh bom, ker se očitno tu zelo pazi na to, kako se kdo “razgali”.
Bok nedaj da bi imel kakšno nenavadno ali ekstremno razmišljanje.
Zaroka je lepa gesta. Jaz jo načrtujem za svojo drago tudi ravno na Valentinovo. In tu sem dobil dobre ideje kako jo presenetiti.
-dp- in Karolina zakaj zamujata najlepše stvari s svojimi najdražjimi? Ne sramujta se romantike saj le ta dva lahko zelo zbliža in taki trenutki ti ostajajo v večnem spominu. Midva z mojo jih imava že veliko.