Zarodki
Monika, ti samo pridno grej svoji dve pikici, pa zamrznjenčkov niti ne boš potrebovala :-))
Z njimi je tako ali tako manj možnost za uspeh. Mislim, da postopek odmrzovanja preživi le 70% zarodkov (tudi moje izkušnje so približno take), tako da je možnost za uspeh nekoliko manjši od transferja po stimuliranem postopku.
Sicer pa je včasih dovolj samo en zarodek, da se prime in začne rasti. Vsekakor ni za obupat!
Razvajaj se v teh dneh in razmišljaj pozitivno! Držim pesti, da boš kmalu zagledala + na CB-ju!
Briar
Briar!
Hvala za vzpodbudne besede.Samo res mi je smotano,ker sta ta dva zarodka,ki so mi ju vsadili slabše kakovosti,s tem pa se zmanjša tudi možnost za uspeh.Baje je zelo zelo malo možnosti s takimi zarodki.
Drugače pa sploh ne razmišljam,al bo,al ne bo,pa hitro mi gre dan skozi, ker se učim ko nora.:)
Popoldne pa malo po trgovinah.
Sedaj pa tudi ti kmalu začneš z injekcijami,kajne?!
Js upam,da ti bo ta potopek uspel,bom držala pesti,ko pride čas.
Kaj misliš,a bi bil bolje spontani postopek,če sedaj ne bo nič?
Sicer pa si bo treba nabrat nekaj denarja,ker sva se že čisto iztrošila.
Ko ne bi bilo v MB tolk drago,a ne da!
Oglasi se,lp!
Monika, ne vem, kakšen uspeh sta imela v preteklih ICSI-jih (če je bilo na koncu tudi tako malo dobrih zarodkov glede na pridelane in oplojene celice), ampak če imata ponavadi tako velik osip v številu, po mojem mnenju spontani postopek ne bi bil rešitev. Bi se utegnilo zgoditi, da sploh ne bi bilo transferja…
Če pa sta prej imela boljše rezultate (in imela tudi zamrznjenčke), bi mogoče bilo potrebno ponoviti način stimulacije s takratnim. Na različna zdravila se različno odzivamo in mogoče je tu “caka”.
O denarju pa sploh še ne upam razmišljat. Če bova drugo leto prisiljena iti v peti postopek, bova praskala denar skupaj kot nora… Če grem drugam, pa je vse skupaj še dražje (kljub nižji ceni postopka).
Upam, da se nama ne bo več treba ubadati s finančno platjo te zadeve – kvečjemu samo še za plenice in podobno :-))
Briar