Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Zarodek umrl –> Ni bilo več utripa

Zarodek umrl –> Ni bilo več utripa

Jaz pa počakam še ta teden, da vidim če se bo pokazal + :)) Kako vesela bi bila, da bi nama uspelo v prvo!
Držala sva se plodnih dnevov in plodnih dnevov z ovulacija… Zdaj pa lahko samo upam, da bo +
Upam, da bom zdržala do nedelje, ker sem ponavadi vedno delala test 3 dni prej …

Danes pa imam super novičko 🙂
naredila test nosečnosti 2 dni pred predvideno M in bil je pozitiven- jupiiiii
Sem presrečna 😀 Čeprav sem imela že občutek da bo + ker sem imela slabost, utrujenost in boleče prsi … Zdaj bom pa še malo počakala potem pa poklicala G in se naročila za prvi pregled :))
Mora pa priznati, da me je zeloooo strah, da bi se mi nesreča ponovila 🙁

Želim ti Strah,da bi ti tokrat uspelo in poizkusi odmislit,čeprav vem da je težko,kajti jaz se že vnaprej bojim kako bo naslednjič.Veliko sreče,držim pesti zate,lp.

Hvala DM 30
Drugače pa poskušam odmisliti ampak moram priznati, da mi ne uspeva najbolje 🙁
Bom pa se potrudila, da bom razmišljala pozitivno v naprej potem pa bom videla ali se me bo tokrat držala sreča kar pa si zelooo želim 🙂
Bom javila kako bo – upam, da OK

Pozdravljene,
tudi jaz sem imela zadržan splav v aprilu.To so mi ugotovili šele v 12. tednu, čeprav je
plod odmrl v 9.tednu. To je bila zame velika izguba, zato vem kaj preživljate. Sedaj sem
v 9.tednu in me ves čas skrbi , da se bo zgodba ponovila.Upanje pa vedno ostaja, mar
ne?

Petruška mi2 sma popolnoma na istem. Tudi meni so ugotovili v 12t zarodek pa je umrl v 10tednu.
Zdaj sem pa zopet noseča 🙂 Nevem še v katerem tednu ker se še nisem naročila na pregled ( po mojih izračunih sem v 5t/3d tako, da je še prehitro za pregled)
Drugače pa je tudi mene zelooo strah, da se mi nebi ponovilo ampak vsak dan poskušam razmišljati pozitivno in upam, da bo vse ok z mojim srčkom :))

Hvala ,da si se javila Strah.Tudi jaz poskušam razmišljati pozitivno,a mi ne gre najbolj od
rok.Najhujše je to ,ker takrat niti posumila nisem,da je lahko kaj narobe.Ker se mi je danes
zopet pojavil rjav izcedek sem se naročila na kontrolni UZ za jutri ob 11:10.Res me je
strah,da se bo zgodba ponovila.
Glede na to ,da si noseča 5t/3d je za pregled mogoče res še prezgodaj.Jaz sem imela
1.UZ pri 5t/2d pa se je videla samo gestacijska vrečka in rumenjakov mehurček,na2.UZ
pri 6t/0d pa se je videl že srček.Toliko za orientacijo.Drugače pa mi glede na zadnjo
menstruacijo trajanje nosečnosti striže za 7 dni.Ginekolog pravi,da zaradi zapoznele
ovulacije.
Želim ti ,da bo vse uredu.Napiši ,ko boš izvedela kaj novega.

Bom držala pesti, da bo bo jutri na pregledu vse ok :))
Javi kako je bilo in če je vse ok.
Glede prvega UZ pa bom verjetno počakala še kakšen teden ali več potem pa se naročila.
Drugače je pa tudi mene zelo strah, da se bi mi to ponovilo, ker sem slišala od kolegice, da je nje zdravnik rekel, da pozna eno punco ko se ji je zadržani splav naredil kar 7 kart… 7 krat ti si pa ja nor-tega pa nebi prinesla. Že ko se mi je naredilo sem bila čisto out, da bi se mi pa 7krat pa sploh nimam besed. Ampak treba je razmišljat pozitivno in upati in upati, da bo vse ok.

Ne pozabi javiti kako je bilo

Veliko sreče ti želim iskreno

Meni je rekel ginekolog,da je odmrtje ponavadi samo naklučje in,da se naj nebi ponovilo.Tudi
Pušenjak mi je tako napisal.Če pa ima človek smolo pa se lahko zadeve tudi ponavljajo.
Mene pa je vseen strah.Bomo videli jutri.
Jaz sem z okolice Kranja,kaj pa ti?
Kdaj boš pa poklicala za UZ?Jaz sem vedno poklicala takoj ,ko sem izvedela za nosečnost,pa
so mi dali datum tam okoli 6.,7.tedna.Pri tej nosečnosti pa sem šla prej zaradi rjavega izcedka.
Upam, da nama bo uspelo.

Lep dan ti želim.

Odločila sem se, da bom jutri zjutraj poklicala in se naročila za prvi UZ potem bom pa vidla kdaj me bo naročla oz v katerem tednu… Jutri vse javim :))

Za jutri pa poskusi imeti pozitivno mišljenje in bo vse ok 🙂 Itak pa bom mislala nate in držala pesti!
Drugače sem pa iz Koroške-Kotlje če mogoče poznaš ta kraj?

Javi kako ti bo šlo jutri oz kako je bilo na pregledu

Veliko sreče in lep preostanek večera ti še želim

Evo jaz sem poklicala danes in se naročila za prvi pregled pri ginekologu, ki pa ga imam 16.11.2010 🙂
Uuu bom še odštevala dni do pregleda, ker je ta dantum še zelo daleč..
Kako je pa tebi šlo Petruška?

Ravno sem prišla s pregleda,zaenkrat je vse uredu.Se mi je kar kamen odvalil od srca.
Kako pa si ti?A si se prijavila na UZ?
Škoda,da sva tako daleč narazen doma,jaz sem iz Cerkelj pri Kranju.
A bo to tvoj prvi otročiček?Jaz imam doma že dva navihanca stara 11 in 12 let.
Lepo se imej ,pa javi ko bo kaj novega.

Jaz sem danes poklicala in se naročila za prvi pregled pri ginekologu, ki pa ga imam šele 16.11.2010 tako, da bom morala če kar nekaj časa počakati preden pride tisti presrečen dan ko bom zagledala pikico 🙂 Si bom že morala nekako krajšati čas :)) Bom pa več na tem forumu in brala kako ste ve in kako vam gre :))

Papa

Ojla!
Ja,do 16.je pa še dolga.Jaz imam 8.11.nuhalno.Sestra me je naročila kar v Kranju.Jaz
pa bi šla rajši v Ljubljano k dr.Pušenjaku ali dr.Tulovi.Meni pripada že na napotnico,ker
sem stara 36.A boš šla ti tud delat nuhalno in kam?
Lep večer ti želim.

Pred 4 meseci sem imela zadržani splav v 10tednu … Sem pa izvedela na nuhalni ko naj i bila že v 12t/4d ….
Drugače bom pa šla na nuhalno tudi tokrat čeprav vem, da bom šla z velikim strahom, da mi nebo povedala enake novičke. Bom razmišljala pozitivno in upala, da bo vse ok,
Upam, da mi bo čas do prvega UZ hitro minil, ker šele takrat bom vedela kakšno je stanje glede moje pikice do takrat pa …
Drugače sem pa šla na nuhalno tukaj v Slovenj Gradcu… Mi ne dobimo napotnice ampak se sami odločimo kam bomo šli in se potem naročimo na pregled…

5ra.senk, če slučajno razmišljaš o amniocentezi ali horionski biopsiji, potem previdno pri nuhalni! Od ZZZS ti pripada plačilo le za eno od teh storitev, za dve le v primeru, če je nuhalna zelo slaba. Če bi ne glede na rezultata rada še AC ali HB, potem idi na nuhalno samoplačniško, ker je bistveno ceneje kot kasneje katera od ostalih dveh! Seveda te na to ne bodo opozorili, ker tako zelo povsod šparamo.

Strah, pri moji sestri ni bilo ravno to, kar si opisala. Ona je imela od prej dva zdrava otročka, tretjemu se pri 5 mesecu niso več odzivale ledvica. Vprašanje je seveda sledilo, če ima kdo v družini tovrstne težave, vendar nič s tem povezano. Pred vikendom, ko je bila na pregledu, so ji rekli, da v kolikor čez vikend ne bo funkcioniralo, kot bi moralo ob oskrbi, bo izgubila plod. Tako je plod v petem mesecu nosečnosti odmrl čez vikend. Šok zanjo je bil še malo večji, ko so ji nato dali umetne popadke in ji mrtvega deteta “špancirali” pred očmi.
Vendar, povedali so ji, da bo v roku pol leta, če se stanje stabilizira, lahko ponovno zanosila. Tako je nato donosila tretjega otroka in nato še četrtega in ni bilo težav. Odsvetovali so ji le, da naj v nadalje nosečnost opusti, ker se ji je maternica zelo povesila in v nadaljne ne bi bilo dobro, da poskuša donositi.

Držim pesti zate, da bo vse ok in da boš povila zdravega otročka, s čim manj nevšečnosti.

Danes sem zvedela, da je žena mojega sodelavca splavila v 4. mesecu nosečnosti. Sicer naj že tri dni ni čiutila premikov, je šla h ginekologu kateri je ugotovil, da srček več ne bije, torej odmrtje ploda.
Šla je v izolsko porodnišnico rodit/splavit tega mrtvega otroka…
ner vem kaj točno so ji dali, vendar baje da je ful bruhala, sestra jo je samo poslala v stranišče s popadki, in naj sama ujame tega otroka ko pride ven!!!!!!! sama je morala vse to naredit!!!!
žensak ima hude travme zdej…samo joče….

Kaj je možno da naredijo s tabo kot z živaljo??
Kaj se res tako izpelje rojstvo mrtvega otroka???

KatkaCopatka…na žalost ti moram povedat, da v LJubljani naredijo še slabše…mene so pred 14dnevi v 20.tednu, ko sem na morfologiji zvedela, da je najinemu sončku nehal bit srček, poslali domov s tabletko za luščenje posteljice, me opozorili, da lahko pride do blažjih krčev, čez dva dni pa naj pridem, da mi sprožijo porod. ker sem že enkrat rodila, da vedela d aimam popadke (ki so prišli drugi dan zvečer), poklicala v Lj na gin.oddelek, kot mi je bilo naročeno, kjer so me vezali od enega do drugega, v tem času, v 1h pa sem doma rodila. in potem so možu še rekli naj plod (ki je bil že čisto pravi otrok, najim mali ljubljeni Urban <3 ) zavije in prinese s sabo, ko me bo pripeljal. on je zahteval rešilca in klical potem sam na 112. da ne govorim koliko krvi je bilo po kopalnici 🙁

torej ja….lahko so tako nečloveški in živalski!
jaz upam, da nobeni ne bo treba tega prestat, kar sem mogla jaz pred točno 13dnevi 🙁
srečno punce! mi gremo lahko že takoj v akcijo…no, bomo vidli…

Za crknit….to se ne bi smelo dogajat….
vsaj, da te hospitalizirajo…so ob tebi ko se to dogaja….
ne morem verjet… :(((
zelo žalostno in boleče…

New Report

Close