zardevanje
Pozdravljeni,
ker nisem vedela,kam se obrnit s svojim problemom,sem izbrala vas,da mi pomagate.
Stara sem 36 let in nikoli nisem iemla problemov z zardevanjem.Zadnja 4 leta pa mi to postaja prav moteč faktor.
Zardevam vsepovprek…kadar srečam moškega,pa me niti pozna ne,niti ne pozdravi,jaz pa….odreagiram čudno,da joj me joj…
Da ne omenim,če s kom govorim…
Naj povem še to,da sem sicer družabna oseba,veliko se gibljem med ljudmi…tudi na delovnem mestu veliko komuniciram…pa povsod isto…
Prosim koga,ki se je otresel te nadloge,s kakšnim pametnim nasvetom.
Lp,Maša
Zardevanje je normalna fiziološki proces pri katerem koža na obrazu pordeči, ker se zaradi razširjenja podkožnih kapilar poveča pretok krvi v podkožje. Vzroki so lahko fiziološki, ki nas ne zanimajo in psihološki. Tisto kar je pri zardevanju nerodno je, da izraža neko našo zadrego in da pride do zardevanja, kljub naši volji, saj je to podzavestno voden proces. Torej, na zardevanje ne moremo zavestno vplivati. Govorimo seveda o socialnem zardevanju, ki se dogaja v družbi in je povezano z osebo, ki je v komunikaciji ali pa se znajde v neprijetni situaciji. Vsakdo je že kdaj začutil, kako zardeva, vendar so to osamljeni dogodki, ki v njegovem življenju niso pustili nobenih sledov. Problematično je tisto zardevanje, ki zaradi svoje frekvence, močno vpliva na počutje osebe ki zardeva. Zaradi pogostega zardevanja se mnogi začnejo zapirati vase, se izogibati družabnemu življenju in situacijam v katerih zardijo, kar lahko v veliki meri vpliva na njihovo počutje, samopodobo in samozavest. V teh primerih je zelo smiselno odpraviti to težavo preden pusti za seboj resnejše posledice.
V kolikor ugotovimo, da je z osebo vse v redu z njenim krvnim tlakom ter periferno prekrvavitvijo, zdravimo zardevanje s transformacijo trenutke, ko ste prvič zardeli – neka mešanica torej psihoterapije in Hatmare. Vsekor se da nevšečnost odpraviti – če se vam to zdi nevšečnost. Malo je namreč še dandanes ljudi, ki zardevajo in to je lahko zelo simpatična lastnost……..
Lep pozdrav!
Tudi jaz imam take probleme. Zoprno je, ko zelis samo nekaj povedati, pa si ze ves rdec :(. Zanima me kako zgleda zdravljenje, kje ga izvajajo in kako uspesno je.
Malce rdecice je cisto simpaticno, ampak kar je prevec, je pa prevec.
Lp, Tina
Forum je zaprt za komentiranje.