Najdi forum

Živjo!
Imam problem, ki mi grozno greni življenje in sicer zardevanje. Ne morem vam povedati kako grozno je to, kajti zardevam za čisto vsako malenkost. Če me nekdo ogovori, če me kdo samo kaj vpraša, zardevam non-stop na vsakem koraku. Zardevam pred starši, prijatelji, v trgovini na blagajni, kjerkoli in kadarkoli.
V družbo se niti slučajno ne upam, ker že vnaprej vem kako bo. Samo, da srečam nekoga mi pritisk naraste, srce mi bije kot noro in se začne …. zardevanje jasno.
V službi je sploh problem, ker imam veliko stikov s strankami in vsakič zardevam za brezvezne stvari.
Moram povedati, da sem zelo nesamozavestna pa sploh ne vem zakaj, ker sem sicer ful simpatična, vsaj tko pravjo, tipčki se kr precej obračajo za mano ampak mene je tega groza, ker takoj zardevam.

Lepo vas prosim za pomoč, če ima kdo kakšno idejo kako se rešiti te nadloge. Sama sebi dopovedujem in se prepričujem, da naj ne delam panike za vsako malenkost ampak zardevanje se ne neha.

lp
Bejbika

Spoštovana Bejbika,
vaše zardevanje moti le vas, drugim se morda zdi celo očarljivo. Začnite pri tem.Ko boste prihodnjič začutili, da se bliža drečica, jo na glas napovejte na primer ” ob tej temi bom pa še zardela” in podobno.Skušajte tudi doseči čimtemnejši odtenek.Bolj ko se boste trudili hote zardevati, manj vam bo uspelo.Toliko za prvo pomoč.Več bo naredila psihoterapija v skupini, v skrajnem primeru je mogoče uporabiti kot dopolnilo tudi zdravila.

New Report

Close