zaraza korona virusom preko rane
Imam pitanje vezano uz ovaj virus. Zanima me da li se mogu zaraziti preko rane na prstu koja još nije zarasla.
Poštovani,
puno toga još nije sigurno dokazano vezano uz koronavirus.
Teoretski postoji mogućnost da se osoba zarazi preko oštećene kože ako dođe u bliski kontakt sa zaraženom osobom, tj. njenim izlučevinama .
lp
da, tako sam i mislio. Zato sam zbog sigurnosti stavio flaster mada rana nije velika. MOram nositi i rukavicu pa tu vidim problem, nakon dužeg nošenja se flaster odlijepi, rana svrbi, postane bas osjetljiva…bojim se da to nije dobro.
Da, kombinacija flastera i rukavica nije baš najsretnije rješenje jer se stvori vlažni mediji pa rana duže zarasta.
Ne znam gdje radite ili se bojite nekog kontakta kod kuće, ali ukoliko je neko rizično okruženje mijenjajte češće flaster i/ili rukavice i ukoliko je to moguće ostavite ranu otvorenom kad ste u sigurnijem okruženju ( tijekom noći i sl.)
lp
živim sam, nije da moram zbog drugih nego zbog posla. radim u proizvodnom procesu, rukavice su mi obavezne, uz to još i često dezinficiranje.. rana nije velika, ali je na prstu kod pregiba pa dobivam dojam da svako malo popuca…problem je i to je što ste napisali. kad maknem rukavicu i flaster, rana je mokra, blijeda, samo su rubovi crveni..pokušao sam prst zamotati gazom pa preko toga staviti rukavicu ali me to previše ograničava i makne se. hvala vam na odgovoru. vrlo ste pristupačni. želim vam svako dobro!
Forum je zaprt za komentiranje.