Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost ZARADI MAME LETOS NE BO POROKE

ZARADI MAME LETOS NE BO POROKE

Živjo folk!

Pomagajte mi, oz. nama s fantom.Letos septembra sva že določila datum, in se mislila poročiti, dokler ni fantova mama začela groziti s samomorom. Pravi, da ona ne bo sama(mož ji je namreč že umrl, s fantom, pa ne nameravava živeti pri njemu doma, ker se z njegovo mamo nikakor ne ujameva)in da se bo kar ubila. Mislila sva, da le grozi, dokler ni nekega dne stala že na balkonu pripravljena, da se vrže. Komaj jo je fant pomiril. Tako s poroko ne bo za letos nič. Kaj predlagate, imate kakšno rešitev???

Maša

Ne podleži mu. Fant je sicer ravnal prav, da jo je v kriznih trenutkih pomiril, morda ji je mož umrl šele pred kratkim, vseeno pa za njeno ravnanje ni nobenega opravičila.

Gospe je pač treba mirno in odločno razložiti, kaj sta se vidva odločila. Če bo v resnici naredila samomor, to v ničemer ne bo vajina krivda. Seveda je pa tisti, ki mora to delo opraviti predvsem tvoj fant. Če v doglednem času tega ne bo zmogel urediti, potem ne bo tega nikoli uredil in mu boš morda morala postaviti ultimat.

Bodi trdna, mirna, vztrajna in odločna. Ne nasedaj na provokacije, ne razpihuj ognja in ne jezi se, če se stvar ne bo razpletla po tvojih željah.

Se čisto strinjam, poskušaj tako ravnati kot je svetoval Edi. Lahko samo dodam, da vztrajajta pri vajini odločitvi, če si tako želita poroke.

lp,

Vsedite se z mamo skupaj in ji pojasnita, da sina nima le zase in naj neha biti teatralna. Pravi samomorilci nikoli ne grozijo, ampak to kar storijo. Saj veš o psu ki veliko laja….. Če se imata dovolj rada, se bosta poročila, mama pa se bo že pomirila. LP Igor

Vedi, da materinstvo, ki zahteva od sina tako zrtev, ni pravo materinstvo! To niso materinska, ampak posesivna custva in vidva sta zrtev najbolj podlega custvenega izsiljevanja. Na balkonu je bila takrat, ko sta jo vidva lahko nasla. Ce zeli sina obdrzati zase in mu ne privosci zakonske srece, je to zelo skodozeljni egoizem. Misli nase, ne pa nanj.

Mislim, da bo nujno potrebno, da se vsi skupaj pogovorite s kaksnim strokovnjakom. Nenazadnje bi lahko naredila samomor ze iz mascevalnosti. Ce pa se je v vajin odnos vmesavala ze prej in je sin vedno potegnil z njo, pa bi jaz temeljito premislila o poroki!

že,že…ampak kaj pa če res naredi samomor….fant bo Maši očital do daske,POGLEJ KAJ SI NAREDILA…..pa tudi,če ji ne bo nič rekel,bo imela Maša prekleto slabo vest…..težka situacija….jaz se tudi ne strinjam z mamo in njenim izsiljevanjem…najboljše bo,da se fant in Maša temeljito pogovorita najprej sama in potem to odločitev povesta tudi mami,če bo mati še izsiljevala,mora fant stati za svojo besedo in podpreti Mašo in ne sme odstopati od dogovora le zato,ker mati jokca…..če bo res naredila samomor,ga ne bo naredila zaradi Maše,ampak zato ker sta se tako odločila Maša in njen fant…ker si želita skupno življenje,ker se imata rada…če materi to ni všeč,je to njen problem,ampak tega se mora Mašin fant zavedati,ali pa Maši predlagam,da zbeži daleč proč od njega in naj jokca skupaj z mamico,,,,

Če bo mama šla “rakom žvižgat”, to ne bo zaradi odločitve sina in njegove punce, ampak zato, ker je čustveno in intelektualno pohabljena oseba. Nihče ni dolžan takim pohabljencem držati “duhovne bergle”.

Lp, Andrej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close