Najdi forum

žar ponev Spar

Sem brskala po vaših prejšnjih mejlih – pa nič. Zato vas prosim za pomoč: ali je katera kupila žar ponev iz te akcije in kako se obnese. Pri nas imamo namreč zelo radi pečeno zelenjavo ala jajčevci, bučke…ampak to vse v navadnih teflonskih ponvah vpije blazno dosti maščobe. Ali je ta kaj boljša?

Za kaj jo vi uporabljate?

ena kapljica olivnega olja, toliko da se poolji celotna posoda, bučke ali melancane narezane na debelino okoli 5 mm in na ponev, MMMMMMM. Imamo, za meso in zelenjavo na žaru, res dobro. Bučke in melancani pa so nasploh zelenjava, ki močno vpija maščobo, zato nikar ne pretiravajte, pa ne na pretenko rezati, ker potem bolj sušiš kot pečeš :-))
T.

Hvala za idejo jaz sem jo ravno danes kupila tko da moram to preiskusit.

Mi imamo navadno spar-ponev teflon in sem zelo zadovoljna.
Resnično dam le kapljico olja in kuham v njej vse (omake, krompir, bučke, malancane, meso…). Pere se pa krasno, samo obrišeš z gobico. Razmišljamo tudi o žar ponvi in manjši ponvi, saj smo nabrali kar nekaj točk… Mogoče kako ponev tudi za darilo.

mi imamo že tri in so vse super!

Tudi mi imamo že dve ti ponvi (in smo z njima zelo zadovoljni), pa me zanima, če je katera kaj brala o škodljivosti teflona, saj me prijateljica zdravnica straši, da je teflon zelo nevaren in da ga oni (razen za palačinke) sploh ne uporabljajo.

Zdravo,
tudi midva sva kupila vok in je stokrat boljsi kot oni lani iz tv reklame za 1000 sit. porabiva res zelo malo olja in hitro je pripravljeno! Pa se eno tavečjo kozico…in žar ponev…tudi zelo uporabno!

Teflon je nevaren samo v primeru, da ga ješ. To pa se zgodi tako, da moraš posodo najprej z vilicami zdrsati, potem v tej posodi kuhati in vse skupaj pojesti. Skratka, teflonsko ponev ki se lušči, je treba takoj zavreči. Drugače pa ni nič narobe s teflonom.
Doma imamo vse mogoče teflonske posode. Zdaj sem jih navadila, da se za kuho uporablja samo lesene ali plastične žlice in se hrane ne je direktno iz ponve z vilico. Na ta način imajo zdaj naše ponve daljšo življensko dobo. Kdor jo je prej zdrsal – je moral kupiti novo. 🙂
LP, Ela

Tudi ribe se krasno spečejo v tej ponvi – brez maščobe.

LES ALI PLASTIKA za pribor za kuhanje (sem moral a to mojega možeka navadit :-)), za pranje pa ali pomivalni stroj, če pa na roko (tako kot mi) pa najprej samo malo namoči v vodi, potem pa samo pobrišeš in posplahneš, nič z grobo stranjo gobice…. tako teflon traja in traja –

pa še nekaj ZELO POMEMBNEGA : ko shranjujete v omarici, med posamezne ponve in posode dajte papirnato brisačo. Teflon na spodnji ponvi je namreč zelo hitro poškodovan, če jih zlagate eno na drugo. :-))))

T.

New Report

Close