Zapustil me je!
Pozdravljeni,
za začetek se umirite – to najbolj potrebujete –
razjedajo vas občutki krivde – pa niste krivi –
ob takšnem moškem bi vedno napravili kaj narobe – vsaj on tako misli.
Morda boste čez čas spoznali, da vam je lažje brez njega –
saj če ste zmogli življenje z njim, takšen kot je, potem zmorete
biti tudi brez njega – morda vas pa še poišče – na nov način.
Ne zapirajte vrat, hkrati pa ne upajte – vse kar lahko
naredite je, da sprejmete sedanje stanje – pojdite direktno
v bolečino – pa se bo prečistila, iz tega boste zrasli v novo osebo.
Če imate vero – se obrnite na Boga – predajte mu vajin odnos in ga
prosite naj vaju vodi – če je namenjeno skupaj, če pa vsak posamično, pa posamično. Ko enkrat znaš predati življenje v božje roke, je vse lažje – tudi v bolečini začutiš toplino, ki presega vse to.
Želim vam mir in vse dobro
Najnovejša potrditev njegovega odhoda izhaja iz njegovega prepričanja, da si tako ni predstavljal življenja in je nesrečen. Pravi, da ne ve, s čim sem ga onesrečila, ve le, da tako ne more več živeti. Rad bi imel svobodo, da bo lahko domov prihajal, kadar bo želel in hodil, kjer bo želel, ker je že celo življenje moral nekomu odgovarjati.
A je to odgovorno dejanje, da si on ustvari svobodo, meni pa naprti še kup obveznosti in odgovornosti, saj me je zapustil s pet let staro hčerjo, prvošolko in 3 mesečnim sinom. Samo zato, ker je kar naenkrat spoznal, da je nesrečen in da si ni tako predstavljal življenja.
Ja, zakaj pa se je potem ON odločil še za enega otroka??? Je rekel, da je mislil, da bo potem kaj bolje.
Nikoli, res, nikoli pa mi ni rekel, da se ne počuti dobro in da je nesrečen. V nosečnosti se je začel oddaljevati od mene in doma. In s tem so se tudi začeli problemi…
Tudi sama sem bila nesrečna, ker sem ga v tistem občutljivem obdobju še bolj potrebovala, on pa me je zanemarjal. Pa kljub temu nisem NIKOLI pomislila, da bi vse zapustila!!!
Kupil si je stanovanje in to je konec najine 13 letne izvenzakonske zveze!
Hvala vsem, da mi v teh težkih trenutkih pomagate!
Barbara
Mogoče pa si bo premislil tako kot se je moj. Kupil si je stanovanje in tudi jaz sem mislila, da je dokončno. Povedala sem vsem, tudi v vrtcu in v šoli, zdaj pa si je nenadoma premislil, pa še niti odselil se ni. Da ne more tega naredit otrokom, pravi. kaj pa jaz?? Kdo bo pa mene imel rad?? Na tiho upam da me še ima, ne vem…
A če ti misliš, da te nima rad, potem je bolje da gre, da si dobiš drugega boljšega… Čeprav to s svobodo je res čudna reč… Moj pa je rekel, da hoče SVOJ MIR… precej podobno…
Bomo videle kako bo šlo naprej… upam, da v redu, sicer pa mislim, da same ne moremo ničkaj storiti, kot pa čakati, kaj bodo gospodje rekli….samo da ne bo prepozno, da ne bojo hodili nazaj ko bomo že na novo zaljubljene.. hehe…
Drži se, saj bo šlo…
LP, m.
Razlog:
ima odnos z drugo, ki ga fizično privlači
Ista zgodba s košarko preko polnoči pri znanki. Ne bodi naivna. Tridesetletnik ne pijančuje s prijatelji po polnoči, ker imajo njegovi “normalni” vrstniki tudi družine. Šport traja max. 90 min.
Ne razumi kot kritiko tem več kot spodbudo za bolj odprte oči:
Normalnim ženskam je to jasno. Naivne pa imate plašnice na očeh.
10 let staro temo je treba obudit iz mrtvih, ker nekdo rad dr*a in se izzivlja.
Ne razumem, zakaj je treba ama bas povsod vidit morebitno varanje kot vzrok da veza poci. Ni vedno vzrok varanje. Ampak custvena oddaljitev. Neposlusanje. Nehas se trudit ali se nikoli prevec nisi in veza gre po svoje kot karjola ki jo spustis po bregu.
Mene je pri avtorici najbolj zmotila njena nezmoznost videt, poslusat odgovore svojega bivsega. Tip ji je na svoj nacin veckrat isto ponovil, pna pa se kat neutrudno silila vanj in na koncu priznala, da bi moral mislit na otroke in poskrbet zanje. Saj je ponudil pomoc, samo z njo pa ni vec zelel bit. Upam da si je v tem casu ze opomogla in da v naslednji vezi, ce jo ima, bolj poslusa svojega partnerja in se dejansko pogovarja, ne monologizira.