"Zaprtje noznice"
Pozdravljeni,
Prosim za pomoc. Stara sem 25 let.. kar nekaj casa sem bila v zvezi z fantom in sva imela normalne spolne odnose. Potem se bila kaksno leto samska ter nisem imela veliko spolnih odnosov. Sedaj sem opazila da ko hocem imeti spolni odnos z sedanjim fantom sem vzburjena ampak penis komaj prodre v vagino kot da bi se zaprla , tudi meni ni prijetno saj je bolec obcutek. Tudi tamponi me motijo in jih nemorem vec uporabljati. Bila sem pri ginekologinji ki mi je rekla da ni nic narobe z menoj. Zato me zanima ali je pri taksnih znakih mozno da imam kaksno vnetje ali kaj drugega?
Spoštovani,
ko gre za takšno razhajanje med ugotovitvami ginekologa in težavami ženske s spolnimi odnosi, je res nemogoče ugibati na daljavo, v čem bi lahko bil problem. Tu lahko do rešitve pridemo le v osebnem stiku in z interaktivnem pogovoru, ker je mnogo drobnih reči, ki bi lahko vodile k temu, pa ne obstaja noben fiksen seznam, ki bi vam ga le poslal in bi ga vi odkljukali. Tudi vnetja so eden od teh dejavnikov, ampak še marsikaj drugega kot je npr. nesorazmerje v velikosti spolnih organov, tehnike občevanja, prezrte nepravilnosti v razvoju spolovil in rodil (npr. pregrada nožnice) ipd.