Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Zaprtje, krči v trebuhu, smrdljivi vetrovi…

Zaprtje, krči v trebuhu, smrdljivi vetrovi…

Spoštovani.

Mogoče se nisem obrnila na pravi forum ampak žal ne vem kam bi še to lahko napisala.
Obračam se na vas iz naslednjega razloga:

Stara sem 19 let, drugače zdrava. Ne jem nobenih rednih zdravil, razen kontracepcije Yaz.

Zadnje mesece dobivam občutek zaprtosti. Ko sem zaprta, po več dni ne morem normalno odvajati blata. Čeprav me tišči, ko pridem na wc, kljub napenjanju ne morem spraviti iz sebe popolnoma nič. Posledično to spremljajo grozne bolečine, ki se premikajo po trebuhu kot da bi hotele spremljati odvečno hrano po črevesju in me opozarjale na to, kot da se je nekaj ‘zabasalo’. Kljub temu da iz sebe ne morem spraviti odvečnega produkta imam prav ogabne vetrove, ki smrdijo po gnilih jajcih. Ko končno lahko grem na stranišče odvajam blato po kuglicah. Stiskati in sproščati moram mišice, da dejansko sploh lahko kaj spravim iz sebe. To odvajanje pa ponavadi ni popolno, saj me še vedno tišči in v danki je še ogromno blata, ki ga ne morem spraviti iz sebe.
Veliko se mi tudi spahuje, ko ne morem odvajati blata imam velikokrat tudi občutek da bom bruhala.

Malce me je začelo skrbeti zato se, preden zaženem kakšno paniko, obračam na vas za kakšen nasvet, ki bi mi lahko pomagal brez da bi obiskala svojega zdravnika. In mimogrede vas sprašujem, na kaj vas moji simptomi spominjajo? Bi lahko bilo to kaj resnega?

Pozdravljena

Ob tem vašem vprašanju se mi poraja cel kup ugibanj.kaj ste do sedaj naredila, da ne bi
bila tako zaprta. Ljudje hodimo na veliko potrebo zelo različnoZa ene je normalno enkrat na dan, za druge trikrat na dan, za nekatere enkrat na tri dni itd, Kam spadate vi?če ste pred težavami odvajala npr. vsak dan in zdaj ne morete, je to res problem Verjetno veste, da je hrana tista, ki povzroča zaprtje in da se da s hrano to tudi uravnavati. Če še niste ,potem poskusite npr na tešče spiti 3 deci malo pogretega donata.V tem primeru morate biti zjutraj doma.Lahko si pomagate z večjim vnosom sadja in zelenjave, lahko poskusite s probiotičnimi jogurti itd. Skratka, uredite si prebavo.Lahko pa za nasvet povprašate tudi v lekarniČe se bodo težave nadaljevale, pojdite k os.zdravniku.Na vaše vprašanje,kaj naj ti simptomi pomenijo vam težko odgovorim Mirno pa lahko rečem , da je zaprtje hudo nerodna reč in da so to lahko samo posledica slabe prebave.

LP Meta

imam enake probleme in me zanima kaj storiti?

Pozdravljena!

Obiščite osebnega zdravnika,
tam boste dobili odgovor na vaše ponovno vprašanje.

Lp Meta

New Report

Close