Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina zaprtje in portalak

zaprtje in portalak

Imam problem z zaprtjem, mislim da kot posledica jemanja zdravil. Jemati moram sevredol vsake štiri ure, potem še medrol,concord in ultop, ter obliže turogesic. Zaradi raka na pljučih so mi odstranili polovico pljuč, zdaj pa se mi je vse skupaj razširilo še na kosti in v bistvu skoraj ne morem več stati na nogah; tako da napenjanje na wc-ju odpade. Stalno sem zaprt in to je velik problem. Na wc grem vsakih pet dni in zadnji dan spijem trikrat po cca. dve žlici Portalaka, na koncu pa še uporabim svečko.
Zanima me če bi bila kaka drugačna strategija boljša ali je to dovolj dobro kar počnem dosedaj, vse dokler je rezultat da se spraznim…
Na navodilih za Portalak sem prebral, da se jemlje prve tri dni na vsake 1-2 uri tudi do 45 ml..da naj bi se s tem prišlo nekako na neko normalo, kasneje pa se zmanjša odmerek na 15-30 ml vsake 2 uri…Zdaj sem pa malce zmeden, saj bi to pomenilo da bi jemal nenormalno veliko tega sirupa…Ali je to kakšna napaka na navodilih? Ali bi mi takšni odmerki naredili več škode kot koristi, bi to lahko kako koristilo, da ne bi vedno moral na koncu uporabiti svečko? Kaj bolj škodi – svečka na dolgi rok ali sirup.

Hvala za vaš čas in nasvet.

Spoštovani!

S sirupom si na dolgi rok praktično ne morete škoditi. Poskušajte jemati po tri odmerke na dan in boste videli. Sevredol naj bi po nekaj čsa vpliva na zaprtje počasi izgubil ta stranski učinek. Ker gre za vpčiv zdrail na motno prebave, si s sirupom ali svečkami ne boste pokvarili prebave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za hiter odgovor in pomoč 🙂

New Report

Close