Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija zaprtje in alergija na mleko

zaprtje in alergija na mleko

Spoštovani!

Odločila sem se, da vas tudi jaz povprašam za nasvet. Veste, imam dve leti starega otroka, s katerim imava že od tretjega meseca težave s kakanjem. Bilo je že tako hudo, da je tudi krvavel z ritke. Takrat so mu naredili teste na alergijo in je bilo vse negativno. Skoz mu dajem sirup Prorektal, vendar le-ta malo pomaga. Po nasvetu pediatrinje mu sedaj dajem biokor semena, vendar mu žal tudi ta ne pomagajo več tako kot na začetku. Sine uživa sadje tudi pije dovolj, prav tako je tudi zelo živahen otrok. Nekaj več problema je pri hranjenju, saj ne je prav veliko, kar poje , pa se za to zelo zelo trudim.
Na zadnjem pregledu so ugotovili alergijo na mleko. Ne vem, čisto sem izgubljena, saj me zelo skrbi, kaj naj mu dajem za jesti. Veste, že sedaj ni užival veliko mlečnih stvari (čokolino, mlečni riž, polento na mleku… sploh ne mara jesti, zato mu tega tudi ne pripravlljam). Za zajtrk sem mu pred odhodom v vrtec dala kos namazanega kruha z maslom, večkrat tudi tablico frutabele, da ni šel s praznim želodčkom z doma. Zanima me, ali bom zelo grešila (glede na to, da nima nobenih vidnih znakov na alergijo, razen to zaprtje), če mu zjutraj dam kakšno rezino frutabele ali kinder pingvina? Veste, to dvoje nekako zjutraj brez velikega pregovarjanja tudi poje.
Drugače ga pa pri drugih obrokih hranim med igro.Drugače ne mara jesti.
Najino hranjenje traja tudi slabo uro. Ali delam to narobe, tako mi domači namreč skoz govorijo. Jaz pa si mislim, boljše da med igranjem poje pripravljeno kosilo in večerjo, kakor pa da poje samo nekaj žličk in konec.
Se opravičujem, ker sem vse zelo zmedeno napisala. Hvala lepa za odgovor in lep dan.

Draga Eneja,
če je bilo zaprtje edini znak alergije na kravje mleko, potem morate krmariti med dvema možnostima: ali se držati navodil in imeti mehkejše blato, ali pa občasno grešiti in občasno trdo kakati.
Vi najbolj poznate vašega pikca in veste, kako trdo in boleče kaka. Če ni tako zelo hudo, potem občasno kakšen prekršen ne bo nareil škode. Če pa ima res bolečine in celo občasno krvav toaletni papir, potem mislim, da je bolje, da se držita diete.
Poglejte tukaj, kaj sme in česa ne sme vaš otroček:

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close