spoštovani
Moja mati je pred kratkim dobila vrečko, ker ji ne dela prebava, stara je pa 52 let. Jaz pa imam zadnje čase tudi določene motnje v črevesju pa sem star 27 let, stalno se mi oglaša črevo, zvečer po jedi v glavnem, od včeraj zvečer do danes zvečer sem veliko pojedel, pa še nisem šel na wc, medtem, ko sem včasih šel po 2x v enem dnevu, če sem veliko jedel
Poleti sem shujšal za 20kg na račun zmanjšanja OH ter povečanja aerobne aktivnosti, več let redno hodim v fitnes sedaj se je pa to pojavilo, nimam bolečin ampak čutim, da se nekaj dogaja, čtviči me ali pa zvija po domače
Imam počasno prebavo, ker se hitro zredim, s 120 kg sem shujšal na 100 kg, imam dosti kondicije ter se redno gibam edino moja slabost je neurejena prehrana, ker včasih sem veliko jedel fast food, sedaj ga še vedno ampak po treningu z utežmi, zjutraj do 17ih pa malo jem, predvsem meso pa jajce ter solata in ovseni kosmiči, pred kratkim sem ostal brez službe in malice v službi, kjer sem se prej dobro najedel. Hvala za info
Spoštovani!
Mamina in vaša težava nimata veliko skupnega. Vsekakor ni nič narobe, če greste na blato na 3 dni 1x ali 3x na dan, vse to je nekako v normalnih mejah. Tudi kruljenje je fiziološki pojav. Če jeste veliko vlaknin, je blata več, je mehkejše in s tem tudi hitreje potuje po črevesu. Potrebno pa je tudi veliko vode, popili naj bi preko 2 litra na dan. S tem si boste zmanjšali težave.
LP; Marija Š. Gašperšič