Najdi forum

Ali je imela katera težave z zaprtjem, že kar na začetku? Sem v 8.t., pa imam strašne težave. Sem že drugače bolj zaprte narave. Pijem vsak dan donat, pa samo polnozrnat kruh uživaml, veliko sadja, jogurta, pa ne pomaga. Kaj ste naredile? Ali lahko občasno vzamem kak verolax oz. kako podobno odvajalo, že zaradi samega počutja, ker me bo razneslo od napetosti!

Mislim, da so odvajala prepovedana v nosečnosti! Jaz sem imela na začetku velike težave, ker sem nehala kaditi in piti kavo, tako da sem izgubila jutranji impulz za črevesje (kava in čikec na tešče). Poskušala sem vsega boga, najbolj pa so mi pomagale suhe slive (nenamočene!), sport musli (po možnosti z žličko lanenega semena) in magnezijeve tablete. Po nekaj tednih se mi je prebava zrihtala in zdaj jemljem samo še magnezijeve tablete, kadar pa en dan ne grem na kako, pa tisti dan še eno skodelico muslija pojem, pa je drugi dan vse ok.

Nekje sem brala, da se splaca pojest en zrel kivi na tesce. Ne vem pa, koliko to drzi, ker sama nimam tega problema. Eni pijejo en kozarec toplega Donata na tesce. Vidim, da oni kruh s semeni kar vidno pomaga, da o kavi niti ne govorim. Ne vem pa, koliko pomaga “hudim primerom”.

takoj nehej jemat odvajala! sploh taka ki imajo na koncu besede lax..ta odvajala namreč učinkujejo tako, da krčijo stene gladkih mišic v telesu, se prav črevesja in pa gladka mišica je tudi maternica! zarad tega lahko pride tudi do splava! tudi odvajalni čaji učinkujejo isto. edino odvajalo, ki je dovoljeno je tako, ki nase veže vodo in tako naredi blato bolj gladko in tekoče in ne krči maternice. če bo res hudo povej v lekarni da si noseča pa naj ti dajo kaj primernega, da ne boš dobila hemeroidov.

drugače pa proti zaprtosti učinkujejo suhe slive namočene v vodo al pa laneno seme v jogurtu, pa gibanje, pa veliko tekočine, pa kakor že veš sadje, vlaknine, kosmiči in podobno…

pa veliko lepih dni v nosečnosti!

lp, lara 32 t

In še otrobi v jogurtu……

Pri prvi nosečnoti nikoli nisem imela težav, pri drugi pa . In to od samega začetka pa še napenjalo me je, da je bilo groza. Po vsaki hrani.

Ampak se je zgodil čudež. Sredi aprila pa se je najverjetneje otrok obrnil. Prej je ležal počez, ritka in hrbet spodaj, glava in noge pa v luft (20 teden). Po vseh znakih sodeč, je sedaj obrnjen podolžno, samo ne vem, kaj ima spodaj in kaj zgoraj. In ne boste verjeli, kot bi odrezal, čez noč sem dobila bolj špičast trebuh, težave z zaprtjem pa izginile. IZGINILE.

Pravo olajšanje. (26t).

Tudi sama sem že od začetka nosečnosti zaprta( tudi po 5 dni nism šla). Probala sem vse- od donata, sliv. lanenega semena, kivija- pa nič. Pri ginekologinji sem dobila recept za svečke (kupijo se tudi brez recepta), ki so na osnovi glicerola- uporabljajo jih lahko tudi otroci. Po navodilu farmacevtke se uporabljajo, ko 2 dni ni nič. Skratka rešujejo me, čeprav še vsako jutro pijem namočene slive v donat.
Pozdravček, Čarli(30t)

Do nosečnosti nikoli nisem imela problemov s prebavo, sedaj pa cela drama. Probala sem vse… donat, laneno sem….. nobenih rezultatov. Sedaj pa vsak dan pijem mlačno limonado na tešče in nimam nobenih problemov več. Rezultatov ni prvi dan, ampak meni se je v enem tednu vse uredilo:))))

PS. Za laneno seme sem v prejšnji reviji Lepa in zdrava prebrala, da povzroča krče maternice (al neki podbnega)… skratka, ne smemo ga jemati v nosečnosti. V lekarni mi je pa tudi rekla, da je to tako, kot da bi vsak dan en cigaret pokadila….. da ima neke škodljive zadeve notr in da ga ne priporoča v nosečnosti.

LP Kaja

Tud jaz sem imela večje težave s prebavo v začetku, kot sedaj, ko sem v 27.tednu. Jaz sem si pomagala z kozarcem tople vode, žlico jabolčnega kisa in žlico medu na tešč, vendar ni pa preveč dobro za želodec.

Živjo,

meni pomagata dva kozarca mlačne vode zjutraj na tešče pa kakšno jabolko. Drugače pa sem imela na začetku kar nekaj problemov z zaaprtjem in sem kupila apifit 4, ki sicer ima nekaj lanenih semen, vendar piše, da je tudi za nosečnice. Pa tudi na tečaju za zagodnjo nosečnost, so rekli, da se to lahko je.

Ampak se ti pa tudi zna zgodit, da se ti bo naenkrat odprlo. Mene je tudi zgaga nehala mučit.

Pozdravčke

Pri meni ful pomaga kombinacija naslednjega: LCA jogurti, ovseni kosmiči, jabolka, suhe fige, Donat – seveda ne vse naenkrat ampak čez cel dan.

Meni se je pa super uredila prebava sedaj, ko sem opustila bel kruh in zmanjšala porabo makaronov, ter prešaltala na sadje (jabolka, jagode, grizdje, hruške) in zelenjavne jedi ter juhe. Sem pa imela tudi obupne težave na začetku…

Saj jem vse po spisku: donat, sadje, lca jogurt… kruha pa že v osnovi ne jem, ker me zapira. in če enim že misel na suhe slive ali kaj podobnega požene, mene tudi neverjetne kombinacije ne! Lahko jem češnje in se napijem mleka – pa nič! Zato mi je zdaj toliko težje, ker nič ne smem, ne upam…
No, morda se bo kmalu porihtalo. Kadim pa ne, in tudi jutranja kavica meni ni odvajalo.

Živjo,

Meni zelo pomagajo suhe slive. Pa še železo vsebujejo. Sicer pa se priporoča tudi laneno seme, ki ga prej zdrobi in spij z veliko vode ali z jogurtom. Predvsem pa bodi pozorna, da piješ veliko vode.

Lp

Jaz ti svetujem sadje na tešče, red v prehrani, torej določeno št. obrokov ob točno določeni uri, veliko, veliko vode in najbolj pomembno niti pikice sladkorja(sploh ne belega!!!) in nič iz bele moke. Dopoldne, dokler ne greš na WC , jej samo sadje (ne banan in grozdja, ampak npr. kivi, jabolko, navaden kisel jogurt v katerem si pustila cca 15minut celo-ne zdrobljeno laneno seme). Z gibanjem začni že navsezgodaj. Če hodiš v službo, pač vsatni npr. ob pol šestih in pojdi na aktiven polurni sprehod-idealno bi bilo malo v hrib. Potem mlačno vodo na tešče, šumečko magnezija, nato počasi kivi, jabolko… Če boš res striktna , ti bo uspelo, a res moraš biti disciplinirana. Tudi jaz vstajam zelo zgodaj, da se že navsezgodaj na tešče dobro pregibam-s tem premigam in zbudim prebavo in kadar se držim tega reda, je vse o.k.. Če se pregrešim samo za mm, brez pretiravanja-če pojem samo en piškot, imam 3,4 dni težave. Ker pa vem , kako pomembna je urejena prebava v nosečnosti, se pač zaradi otročka trudim in se držim reda.

Laneno seme vsebuje snovi, ki nabrekajo, tako povečajo volumen v črevesju in pospešijo odvajanje blata. Da bi hitreje nabrekalo, ga je dobro prej malo zdrobiti.
Sicer sem pa bolj za suhe slive, veliko vode in gibanje.

Lp.

mogoce tudi otrobi.

kaj pa naj storim v primeru, da mi je zdravnik predpisal pocivanje? tukaj pa potem ni govora o kaksnem gibanju. kaj mi torej se preostane?

Vse, kar so punce že napisale, pa še sok iz suhih sliv (lahko Fructalov, enega hudega imajo pa tudi v lekarnah). Pri meni je bilo tako, da je bilo treba vsake toliko časa enostavno zamenjat taktiko. En čas je bilo dovolj, če sem zjutraj na tešče pojedla sadež z veliko c vitamina (kivi, pomaranča, greipfrut). Potem spet misliji z dodanim lanenim semenom, donat na tešče, donat zvečer in potem še zjutraj, slivov sok, kava na tešče… Predvsem pa gibanje. In ugotovila sem, da kakšna mastnejša hrana tudi pomaga (sej ne da bi se človek basal, ampak nosečnice rade prešaltamo na zdravo hrano in vržemo ven maščobe, kar pa ni dobro delat v ekstreme).

lpn

Tako kot pravi “N”
laneno seme namočeno v jogurt, primešaj še suhe fige, slive, dateljne, morda narezano jabolko (odvisno kaj ti rada ješ).
Vendar pazi, po vseh otrobih, ali lanenem semenu MORAŠ veliko piti.
Tudi sama sem imela težave na začetku, so se s tem načinom uredile.
Vživala sem tabletke Elevit, prebava na višku, v četrtem mesecu sem začela s Flonidanom, sem bila takoj zaprta, tako da sem spet nazaj na Elevitu. Hvala bogu, kakam vsak dan!!

Želim lepo nosečnost, res je čudovita

Donat se proti zaprtju pije topel oz. ogret na sobno teperaturo – malo postan, da grejo mehurčki ven:

Kako pijemo Donat Mg pri zapeki?
Pijemo zjutraj na tešče toplega (30–37 °C) oz. sobne temperature 1/2 l in več. Pomembno je, da ga popijemo naenkrat oz. sorazmerno na hitro. Tako izzovemo spontano odvajanje. Dodatno ga lahko uživamo zvečer pred spanjem 0,2–0,3 dcl.

Ne pijte ohlajenega iz hladilnika!

POMEMBNO NAVODILO: Donat Mg s segrevanjem do telesne temperature izgubi lastni ogljikov dioksid, to pomeni, da se pri tej temperaturi razplini. Zato ga vedno pijte toplega. Razplinite ga lahko tudi tako, da ga pustite v kozarcu na sobni temperaturi in večkrat pomešate. To je pomembno pri uživanju čez dan in pred spanjem zvečer.

New Report

Close