Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca ZAPRTJE

ZAPRTJE

Spoštovana!

Hčerka, ki je stara 16 let ima probleme z prebavo. Več kot en teden ni mogla na blato, potem sem v lekarni dobila svečke in po uporabi istega dne je šla, zdaj pa je spet minil en tede, ko se je stvar ponovila, ne upam več dati svečke. Je raznovrstno hrano, veliko tekočine,Donat,sadje,jogurte,skoraj vse smo že poskusile.
Telesna višin 165 , teža 53 kg. Apetit pa tudi ima,vsaj še za enkrat.

Kaj svetujete?

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

Spoštovani!

Če se zaprtje še nadaljuje, predlagam obisk pri izbranem zdravniku, ki se bo na podlagi pregleda odločil za potrebne preiskave. Lahko se zgodi, da bodo preiskave v mejah normalnega. V tem primeru je potrebno razmisliti o psihičnem stresu, ki je morda povezan z začetkom pouka.

Obvestite me o nadaljnih korakih.

Danica Rotar Pavlič

Spoštovani!
Hvala za odgovor, po še enem tednu zaprtosti je vzela še eno svečko, zdaj pa če ne bo nič bolje, greva drug teden k zdravnici.
Zanima me, kakšne preiskave bi morala dati skozi.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,
hčerki sem kupila sirup Portolak, ne predlog farmacevta. Stanje se je izboljšalo, me pa zanima kao to vpliva na črevesje(ali se preveč navadi na sirup) in kako dolgo naj ga jemlje.

Hvala za odgovor
Lep pozdrav.

Spoštovani!

Portalak hčerki ne more škoditi, saj se samo pomeša med izločke črevesja. Zmehča blato, ker kot sladka snov, poveča količino vode.
Vsekakor pa daljnoročno svetujemo uravnavanje prebave s pomočjo prehrane.

Danica

Pri tej starosti najprej napravimo ultrazvočno preiskavo trebuha ter biokemične preiskave (jeterni encimi, kazalci vnetja).
Vsekakor pogosto pri tej starosti svetujemo tudi ginekološki pregled.

Lep pozdrav.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close