Najdi forum

Lep pozdrav!
Zadnje čase sem veliko prebirala vaše članke,nisem pa še zasledila problema z zaprtjem!!Imam probleme s tem da nehodim pogosto na “ta dolgo potrebo”!!Zanima me kaj lahko naredim za preprečitev tega problema?!
Popijem 2l vode na dan-najmanj,če ne celo več!Probam se tudi prehranjevati bolj zdravo vendar mi to ne uspeva najbolje!!Lahko pa povem da mi gre na bolje!!:)
Upam da mi bo kdo lahko kdo pomagal in svetoval kaj naj naredim da si bom prebavo lahko uredila!!lp

Jaz jem vsaki dan za zajtrk samo sadje in imam tak dobro prebavo, kot je se nikoli nisem imela.

Lp,

Petra

Otrobi, kava, gibanje meni ureja prebavo:). Ne pa jesti samo sadje za zajtrk.

Poskusi zjutraj pojesti jogurt z dvema žličkama lanenih semen. Meni je pomagalo.

lp,
any

0,5 l donata na dan. Zelo dober vir magnezija in odličen naravni pospeševalec prebave.

LP Oliver

Laneno seme res pomaga. (počakaj 1 dan).

Topel donat, 2-3 dcl. Jaz sem bila kronično zaprta, pa je pomagalo. Aja. Na tešče. Pa izogibaj se težki hrani – ocvrti, kvašenemu in listnatemu testu, jej veliko sadja in zelenjave … Upam, da bo kaj pomagalo.

Sem ze enkrat napisal

Vsakodnevno
* Mg – Donat mg
* Vitamin C v prahu
* Kosmici – ovseni, se bolje ce vsebujejo laneno seme
* laneno olje (2-3 zlice dnevno)
* veliko vode
* gibanje

Ni moznosti da si zaprt.

Ojla Pikica!

Tudi jaz sem imela težave kot jih imaš ti. Hja poskušala sem vsemogočne kombinacije kot so : jogurt in topla mineralna voda, pa Donat, potem jabolka oziroma sadje in voda – učinek pa je bil samo stokanje na školjki in pa solze ob spuščanju hlodov. Ma kaki hlodov, bolj kamenčkov. No šalo nastran velike težave sem imela.

Zadevo sem uredila tako, da sem začela ob jutrih na tešče jesti posušene fige, če pa jih nisem imela sem navlila na sadje, zlasti na jabolka. Kar nekaj časa je trajalo, da se je pokazal učinek, a zadeva se je uredila. Danes iztrebljam takorekoč vsak dan. Jem neolupljeno sadje (razen orehov he he he).

Pri odpravljanju zaprtja je tudi zelo dobro piti sveži jabolčni sok ali pa mošt. Sedaj ko bo trgatev lahko preizkusiš. Piti moraš mošt oziroma sok od grozdja, tisti dan ko trgate in ne ko že stoji nekaj dni. Sveži jabolčni sok pa lahko narediš vsak dan. Naribaj 1-2 jabolki, dodaj žličko sladkorja in pusti to stati nekaj časa, nato to ožami in sok spij.

Nasplošno pri hrani izogibaj se predvsem sirom (ti zelo zapirajo). Na svoj jedilnik uvrsti kakšno kašo, piro in podobne jedi, kot so uživale to naše babice. Je dobro za telo in dušo. Aja skoraj pozabila bi, bliža se čas kostanjevih piknikov. Tudi kostanji lepo zapirajo, zato jih jej samo toliko, da potešiš svojo željo po njih. Pa še redilni so.

Uf kar cel roman je ratal, kar ni bil moj namen!

Poskusi in videla boš!

Taja

New Report

Close