Zaprte evstahijeve cevi
Spoštovani,
Že vsaj pol leta imam zaprti obe evstahijevi cevki. Nikakor ne morem prepihat ušes, da bi slišala pok (z manevrom ko z zaprtim nosom pihneš zrak, masiram ušesa, za ušesi, poskusila še z drugimi metodami). Res je, da sem jeseni zelo veliko kihala, se solzila iz oči kot bi imela neko alergijo. Zadnja 2 meseca so se mi začele še omotice na trenutke tudi vrtoglavica. Tinitus imam na levi strani že vsaj 15 let, zdaj je zvok bolj glasen. Že nekaj časa (par mesecev) opažam tudi, da ko kihnem, se mi zvrti. Zdravnik ne zgleda ravno zaskrbljen, zato nisem bila napotena na nobeno preiskavo. Naj bi bila to anksioznost. Zdaj že 2 dni me večkrat na dan preseneti sekundna bolečina po zgornjem delu glave, danes še v okolici levega lica, kar me je prestrašilo. Tolažim se, da je to zaradi vratnih vretenc, morebitne slabe drže. Skrbi pa me tudi, da nimam zamašenih kakšnih vratnih žil. Stara sem 44.
Kaj mi priporočate?
Najlepša hvala.
Pozdravljeni,
zaradi omotic priporočam pregled krvi (hemogram, biokemijo) in EKG ter več meritev krvnega tlaka ter pulza, ki si jih zapisujte.
Navedli ste še kar nekaj drugih težav, priporočam vam ORL pregled z endoskopijo nosu, meritvijo sluha in testi ravnotežja.
Lp,