Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja zaprt vrtec med prazniki

zaprt vrtec med prazniki

Dragi starši,

mene pa zanima, ali ste kdaj bili v situaciji, da so vam enostavno zalepili listič na vrata vrtca: “uprava vrtca je sklenila da je dne x.y premalo otrok in bo vrtec ZAPRT!!”

Mene je to tako razjezilo, da sem še danes slabe volje, ker sem morala otroka sabo vzet v službo, da je otrok bil slabe volje, da je nergal cel dan ker ni bil z vrstniki, skratka…..
Ko sem danes klicala ravnateljico vrtca mi je začela razlagati, da kaj pa solidarnost s tistimi ki so želeli dopust (osebje vrtca), racionalnost, stroški, pa optoževala me je “češ, zakaj ste pa tako slabe volje, kje pa imate očka naprimer, in take podobne neumestne pripombe”.

Tako sem bila pa še bolj slabe volje. V bistvu je to bila samo pika na i, ker že tretje leto obiskujeva ta vrtec, in za čisto vsak praznik mora moja punčka hoditi v druge vrtce, v neznano okolje, sprašujem pa se zakaj????
Zakaj družba dovoljuje da se na otrocih varčuje proračunski denar, na odraslih pa ne? Seveda, totalno smešno bi bilo, da se recimo med prazniki eno ministrstvo zapre, pa bi šli tisti ki niso na dopustu v drugo ministrstvo v službo????

Moja punčka je imela pred leti kar nekaj težav s tem uvajanjem in menjavanjem vrtcev, vzgojiteljic, prostorov in tako naprej

Kakšne so vaše izkušnje s tem?

Naš vrtec ni bil nikoli zaprt, med prazniki in poleti, ko je otrok malo, skupine združujejo, včasih je prisotna ena od otrokovih vzgojiteljic, včasih ne. O vsem tem nas prej obvestijo.

Moti pa me, da za vrtce ni denarja. Papir za risanje nosimo starši v vrtec (prostovoljno), kjub visokim mesečnim plačilom za vrtec pa moramo vsake 2 meseca prispevati po 1000 SIT, da otroci lahko gredo na lutke, celo za darilce za Dedka Mraza niso imeli denarja. Denarja ni niti za minimalno obnovo igrišča.

Tudi naš vrtec je bil med prazniki zaprt, ker je majhna enota ( 4 oddelki). V glavni enoti pa je bilo organizirano dežurstvo. Pri nas že 10 dni prej zbirajo prijave in če ni otrok za vsaj en oddelek, ga zaprejo.

Kar se pa doplačil tiče, plačujem vsak mesec še okoli 4000 sit dodatno – od lutk, avtobusnih prevozov,papirja ipd.

LP,Kaja

Ja, najbolj me je razjezilo to, da sem klicala v upravo vrtca in prosila da mi povejo, kam naj pa otroka dam če že imajo vrtec zaprt in so mi odgovorili, da žal ne vejo. Kratko in jasno….

Tudi mi moramo vse doplačati, pa to sem nekak že prežvečla, zdaj so pa šli čez vsako mejo………..

Vrtci so zaradi otrok in ne obratno. Strinjam se z Nives, da je ravnanje vrtca nedopustno, če ga že zaprejo, morajo poskrbeti za otroke. Svetujem ti, da ne odnehaš dokler ne dobiš odgovorov in zagotovila, da se kaj takega v prihodnosti ne bo več dogajalo. Ker se očitno z ravnateljico ne da ničesar zmeniti, se obrni na upravo vrtca oz. ustanovitelja (ponavadi občina), zadnja možnost pa so mediji. Samo ne odnehaj piši pritožbe in vztrajaj, kajti le tako se bodo stvari spremenile.

Zdravo,

mogoče bi bilo dobro vztrajati, po drugi strani pa vem da bova najbrž samo še do jeseni v vrtcu. Nisem sicer sigurna ker je Petra pogojnik, pa bom vidla, že tko me veliko stvari ki jih vidim v vrtcu moti, pa če kaj rečeš izpadeš iz povprečja in te tudi drugi starši tko čudn gledajo pol. Tko da ne vem, mogoče pa bom še kaj zinila…

Zdravo Nives,
tako sem iskala po forumih, da sem zasledila tvoje ime, saj si taprava,a ne, s hčerkico Petro? Rada bi se ti samo oglasila( saj se spomniš sem na porodniški) in ti povedala,da doma pestujem sinka Maja in da se imamo lepo. Če se me spomniš- ko sem težila na forumu o prehrani- se oglasi.
Lep dan ti želim in te podpiram, da je zelo narobe, če so vrtci med prazniki zaprti, saj nimajo vsi možnosti pustiti otroka v domačem okolju( nimajo vsi babic in dedkov in možev oz. očetov).

New Report

Close