Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Zaposlitvena rehabilitacija

Zaposlitvena rehabilitacija

Zanima me naslednje. Preko zavoda za zaposlovanje sem se zaposlil v programu zaposlitvene rehabilitacije. Sem invalid tretje kategorije. Zaposlitvena svetovalka mi je povedala, da bom ob opravljenem obveznem številu ur (100) na mesec prejemal nagrado 30 % minimalne bruto plače. (Povedala mi je tudi, da bo to približno 220 evrov mesečno)

Prav tako mi je zatrdila, da bom obdržal denarno socialno pomoč, ki jo trenutno prejemam. Zato vas kot socialno delavko sprašujem ali to drži?

Namreč na pogodbi piše tudi naslednje: Brezposelna oseba je v času vključitve v zaposlitveno rehabilitacijo upravičena do naslednjih denarnih prejemkov po 17. členu Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov:

– stroški javnega prevoza
– denarni prejemek v višini 30% minimalne plače mesečno, če se storitve zaposlitvene rehabilitacije izvajajo v obsegu najmanj 100 ur in če rehabilitant ni prejemnik denarnega nadomestila ali denarne pomoči po predpisih iz naslova pravic brezposelnih oseb ali nadomestila po predpisih iz naslova invalidskega zavarovanja, ki jih bo uveljavljala pri Zavodu za zaposlovanje na podlagi poročila izvajalca zaposlitvene rehabilitacije.

Čez mesec dni mi izteče obdobje za denarno socialno pomoč, ki jo trenutno prejemam. Ali lahko kljub rehabilitacijski zaposlitvi ponovno zaprosim oziroma oddam vlogo za denarno socialno pomoč?

Iskrena hvala za vaš odgovor.

O tem se morate pa pogovoriti z vašo socialno delavko, saj v primeru, da bi lahko karkoli sploh odgovorila, potrebujem absolutno dokumentacijo – kar takole na uč bi rekla, da JA, če so podani vsi pogoji kot jih navaja ZZRZI.

Citat: “
Čez mesec dni mi izteče obdobje za denarno socialno pomoč, ki jo trenutno prejemam. Ali lahko kljub rehabilitacijski zaposlitvi ponovno zaprosim oziroma oddam vlogo za denarno socialno pomoč?”

VEDNO LAHKO ZAPROSITE OZ. VLOŽITE VLOGO, NIKOLI NI PREPOVEDANO ALI DOLOČENO, KDAJ LAHKO VLAGATE IN KDAJ NE; ORGAN PA POTEM UGOTOVI ALI STE UPRAVIČENI DO DSP ALI NE, IN O TEM IZDA POZ. ALI NEG. ODLOČBO (ali SKLEP).

Tak da JA, VSEKAKOR VLOŽITE VLOGO!!!

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close