Zaposlitvena rehabilitacija cri
Zdravo,
sem bila na rehabilitaciji preko CenterKontura v Ljubljani. Pričakovala nisem veliko, upala sem, da bo minimalna plača za 7ur/dnevno.
Najprej sem opravila nekaj testov, 2 tedna delala v njihovi proizvodnji, potem so me pa peljali na razgovor za službo. Svetovalka je šla z mano.
3 mesece sem bila na preizkusu v enem podjetju, in tam sem ostala, saj so bili z mojim delom zadovoljni.
Če boš delala skrajšan delovni čas, ti bodo napisali (na CRI) to v odločbo. Zaradi manjše produktivnosti delodajalec dobi subvencijo (če se prav spomnim je 30% od bruto minimalne plače. Ampak to je maksimum. Lahko je manj).
Najprej 2-3mesece delaš v firmi za cca 210€ mesečno+stroški. Če te vzamejo v službo, jim pa le povej, da veš da za tvojo plačo dobijo subvencijo. Tako imaš malo več maneverskega prostora pri pogovoru o plači.
Je pa zelo veliko odvisno od tebe. Si zagreta za delo, ali iščeš samo službo, kakšno izobrazbo imaš, kaj znaš….
Kar pogumno, vsaj moja izkušnja je bila zelo pozitivna. Pa plače tudi nimam minimalne, čeprav sem zaposlena za 7 ur dnevno.
Če te še kaj zanima, pa vprašaj.
Pa še link, da si prebereš kaj o zaposlitveni rehabilitaciji.
Hvala ti za informacije.
Imela bi par vprašanj.
Ali si zraven tistih piškavih 210€ vsaj imela zraven tudi socialno pomoč?
V katerem podjetju so te nato zaposlili in katero delovno mesto?
Meni so rekli da naj bi za od 60-128 ur dobila cca 670€ mesecno.
Zdaj sem malo zmedena in bi ti bila hvalezna za informacije:)
Lp