Najdi forum

Sem ekonomistka in že eno leto na Zavodu. Iščem prvo zaposlitev pa na žalost nimam dosti poznanstva, poleg tega sem že napisala ogromno prošenj ampak vsi odgovori so si podobni: premalo izkušenj, ne zaposlujemo, nismo se odločili za vas….Kako torej do zaposlitve?

Na zavodu povdarjajo kako pomembno je, da znaš jezike in bla bla bla. Financirajo pa ti kakšen tečaj samo v primeru, če bodoči delodajalec poda izjavo, da te potem zaposli, če boš imel ta tečaj…štala v glavnem.

Kako ste vi iskali službo?

dobrodošla v realni svet.

Ob kupu poslanih prošenj sem prejela le peščico odgovor, pa še ti so bili negativni.

Poskus še malo pobrskati po internetu in se prijaviti v kakšno kadrovsko agencijo, predvsem pa pridobiti delovne izkušnje. Morebiti tako, da pomagaš pri znancih, prijateljih, da te kdo ki ga poznaš uvede v kakšno delo (ponudi se jim brezplačno saj delaš za višji cilj) … tako boš imela več možnosti na razgovorih, saj danes vse zanimajo samo izkušnje in praktična znanja. Glede na področje, ki te zanima in na katerem izščeš zaposlitev že verjetno veš kakšne so zahteve in tisto kar ti manjka se privat nauči. Saj ni treba v tečaj, da znaš jezik – verjteno si vsaj ang. imela že v šoli, če ne tudi nm. tako da osnove poznaš, ostalo pa izpili z branjem knjig, gledanjem oddaj v tistem jeziku ki te zanima ipd. – pa še brezplačno je …

Knjižnica, zakoni, predpisi …. če imaš voljo bo šlo. Vem, da je težko, toda konkurenca na trgu delovne sile je velika in včasih kljub vsem znanjem in praksi in šolam ne pridemo zraven ker preprosto ne zgledamo primerno ali pa nimamo primernega karakterja ipd. Pa ne obupaj, zaupaj vase in v svoje sposobnosti, v prošnjah se ne predstavljaj suhoparno (rojena, šolana, hobiji ipd.), poskusi vedno izpostaviti tisto kar delodajalec išče. (predstavljaj si, da si ti v njegovi poziciji in da prebereš 100 in več prošenj, ki so bolj ali manj enake in suhoprane in o osebi ki stoji za njo nič ne zveš, verjetno jo boš dala na kup za negativne odgovore in na razgovor povabila ljudi, ki so te kako drugače pritegnili); napiši v prijavi na delovno mesto kakšno so tvoji cilji, ambicije, kako bi ti s svojim delom lahko pripomogla k boljši kakovosti dela v podjetju ipd.

Pravega recepta ni. Upam, da ti bo teh nekaj namigov vsaj malo pomagalo.

Pa srečno!

Ana

Ana je dala kar nekaj dobrih nasvetov. Jaz naj dodam le idejo,za katero je treba biti malo bolj pogumen – znanje tujega jezika pride vedno prav, zato je dobra izkusnja biti au-pair za pol leta.

Potrebujemo zelo sposobno sodelavko za pisarniška dela in organizacio.

lp

Jani

CE se vedno potrebujete pomoc me prosim kontaktirajte na [email protected]

lp

m.kobal

Vse je odvisno od nas samih,na druge je bolje ne računati preveč.Zavrnitve so sestavni del iskanja in težko je ostati dore volje ob tako veliki količini NE-jev,kot jih je potrebno za en sam samcat razgovor,pa še tam te zavrnejo se začne spet jovo na novo.
Kje iskati zaposlitev?Zavod,internet,knjižnica in vsi ljudje ki jih poznamo,vsem je treba povedati da smo brezposelni,vendar ne na negativen način,saj jamranja in šimfanja nihče nemara.Za 1000 sit v knjigarni dobiš priročnik Kakšne barve je tvoje padalo? Popelje nas z vajami in kupom nasvetov med aktivne iskalce brezposelnih.Res je napisan po ameriškem sistemu vendar ga vseeno zelo priporočam.Največ informacij in navodil sem dobil ravno v njem.
In rezultat?Po dveh mesecih brezposelnosti sem dobil službo in jo po mesecu izgubil,po ne lastni krivdi (ŽE SPET)!Evropa prihaja in resesija z njo.
Torej se je treba potruditi še bolj.Lahko da prihajajo še težji časi,kar pa je že druga tema.

New Report

Close