Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Zaposlitev za tujca v Sloveniji

Zaposlitev za tujca v Sloveniji

kako trnove poti se lotevate….

takole bom povedeala moj mož je že dve leti in pol v sloveniji in ne dobi službe ne glede na to da je od vsega začetka že prijavljen na zavodu za zapolovanje pošiljava prošnje in ti tudi nihče ne odgovori z znanjem angleškega jezika pa on way da dobi zaposlitev ker sva midva na istem pogoj je znanje slo jezika pa še to je potem vprašanje ali bo dobil ali ne!!!!!!!!! tok zaenkrat o tej bedni sloveniji zato n hodte v slovenijo ostanite tam kjer ste!!!!!! da vam kaneje ne bo žal!!!!.lp

Mene pa zanima, kako živite s tujcem pred poroko.
Namreč moj fant je tujec, skupaj sva pol leta, kar se meni zdi veliko premalo za to, da bi stopila v zakonski stan.
Kaj morava narediti, da bo lahko prebival tukaj in po možnosti dobil še kakšno zaposlitev..je brez izobrazbe, tako da bi poprijel za kakršnokoli delo..

lp

tudi sam sem porocen s tujko.
v kolikor kdo rabi pomoc, pri papirjih ali pri iskanju sluzbe za tujce, naj me kontaktira na
[email protected].

pomagal sem ze dvema paroma.
lp
domen

A mi kdo lahko razlozi ali bi jaz lahko delala u vsih drzavah EU ce mam slovenski delovni dokument ? Jaz mam srpski pasos in slovensko delovno doveljenje … Unaprej Hvala ! Lep pozdrav !

mislim da ne. lahko bi delala kjerkoli, ce bi imela slovenski potni list. Srbija ni drzava EU, tako da potrebujes delovno dovoljenje. LP

Ja , sam , jaz mam delovno dovoljenje in prebivalno dovoljenje … to je isto kot da mam slovenski potni list …

Imas dovoljenje za delo v slovenij, ce bi hotel delati v Franciji, bi tam spet rabila dovoljenje za bivanje in delo, ker Srbija ni clanica EU. Ti pa si drzavljanka Srbije, v Sloveniji si le “na pocitnicah”.

Tujka
Ma ne treba tebi nista breee, ti samo teraj ti si valjda srbkinja tebi je otvoren citav svet
LP Mujo

Pozdravleni,
Nujno rabim delo.Sem iz Bolgarije in zivim sama z otrokom. Načeloma sem se z trženje okvarjala čistila sem tudi poslovni prostori,izkušen imam tud in z delo v hotelom,kot tajnica,ampak sprejamam in drugo delo.Imam 6 ta stopnja ekonom. Zivim bliz Ljubljane. Slovenščino pa verjeten se vidi da lahko govorim in pišem.Lepo prosim, če gdor išče mlajša, resna,zanesliva in zavestna oseba za delo naj me pokliče na 051 763 378.Prosim pokličite samo osebe ker bi rada res podprli z moznost počteno delo ena mama,ki sama skrbi za svojega otroka.

Samarbul
Tvoja slovenscina je kot direktni prevod na racunalniku in ni najboljsa, toda mene bolj zanima kaj bos z otrokom ko gres v sluzbo, kdo bo skrbel za njega, ali ga bos kar spustila ven na ulici kot je to navada v Bulgariji??
Lpozdravljena
Miha

Pozdrav
ali lahko tujec (državljan ZDA) v SLO sam ustanovi s.p. ali d.o.o. in kakše pogoje mora izpolniti. A mora (pri d.o.o.) biti en druđbenik državljan SLO?
LP

Ali moram podaljšati delovno dovoljenje, če sem pridobil Stalno dovoljenje za bivanje, ali bom dobil E-101?

Pozdrav,

moja zena je Tajka, kljub 3 srednjim solam, tukaj ne bo dobila nikoli sluzbe.

Ze na zavodu so rekli, da bodo prvo zaposlili 50 000 slovenk in potem ona pride na vrsto..

Razumem, da imajo slovenke prednost, vendar izjava ni na mestu.

Jaz dobro sluzim, eno redno placo in dve na netu 😉

Ampak zeni se ze “trga” od dolgcasa in se bova preselila na Tajsko naslednje leto, ker imava boljse zivljenske pogoje in boljse izobrazevanje in bodocnost za najinega sina..

Pozdravljeni,

zanima me če bi mi lahko kdo pomagal. Imam fanta iz Amerike, ki bi prišel rad živeti vsaj za nekaj časa v Slovenijo tako da bi lahko bila skupaj. Sama sem študentka, on pa bi bil rad študent, namreč tam je študij izredno drag in denarja pa ni dovolj. Razmišljala sva da bi prišel sem študirat, pa je spet problem v denarju, saj za vsak mesec ko živi tujec v Sloveniji potrebuje vsaj količino denarja enako najnižji plači tukaj. Druga možnost bi bila tudi ta, da bi prišel sem delat, vendar po vsem kar sem tukaj prebrala … Razmišljala sva o tem, da mogoče ima sam priložnost dobiti kakšno delo tukaj glede na to da je njegov materin jezik angleščina, poleg tega pa lepo napreduje tudi v slovenščini. To ne pomeni, da bi lahko z njim že govorila v slovenščini, vendar mislim da je sposoben v letu priti do take stopnje.
Zanima me samo, če je kakršna koli pot, da bi dobil službo, ki bi mu omogočila preživljanje in pa mogoče še nekaj zraven za mogoče kasnejši študij tukaj. Hvala vam v naprej, za kakršne koli namige, nasveti ali karkoli drugega

Ce ni to cudna combinacija, je pa sigurno nenavadna.Namrec mladi bi dali roko v ogenj da bi lahko prisli v ZDA vidva pa hoceta v slovenijo. Zakaj ne gresta v USA studirat vama vsaj ne bo treba vsega ponavljat ko koncno gresta tja, ce je to vajin koncni namen Nikjer na svetu, razvitih dezelah ne priznajo slovenskih kvalifikacij isto za isto. Kar se vaju tice pa brez poroke ne bo nic. Brez tega ti ne bos mogla delat v USA ce gresta tja on pa v SLO ne bo mogel delat ce se odlocita za SLO. No ja, verjamem pa v eno , da ljubezen premaga vse tezave, upam da imata vsaj to na svoji strani.
Lp.

Jaz sem sa svojim letom 2014 najbolj “napredna” v tej temi do sedaj. Sem domača žival, končala fakulteto, nekaj časa malo delala ( v stroki in izve nje + tudi nekaj na črno, imam “za bregom” dosti prostovoljnega dela pa tudi neplačenih nadur), zdaj pa ne dobim niti mesto snažilke a delala bi karkoli. Pred časom me je znanec, slovenec, po poreklu iz tujine, videl kako pomagam čistiti (prostovoljno), in rekel da mi bo rekel zame, pa nič…danes se je pojavila mlada punca, tudi slovenka, ampak po poreklu spet iz njegovega kraja, in že se v družbi pohvalil da ji je pomagal za službo.
Ko sem ga plašljivo vprašala če ima kakega “direktorja” tudi zame, zardel je in ni se hotel več pogovarjati…seveda je mlajša in lepša, pa tudi lepše oblečena, ampak ko sem se poskusila nahecati da je mene en klical na razgovor pa je vmes moral zapreti firmo (kar se res zgodilo, pa ne enkrat!) tako me je grdo pogledala, kot da sem rekla nekaj “proti njej”, da mi je bilo čisto hudo…meni pa cajt gre “v luft” na bresmiselne poskuse z raznimi “prostovoljni pomaganji”..bo tako tudi ostalo, ali se bo našel kdo da tudi meni pomagal?

Kikica
Ja kaj pa pricakujes od slovenca. Ce te bo kdo zajebal te bo Slovenec. Kot sama pravis da slovenci ,slovani itd so skrti posebno v tujini.. On si ne bo nakopal nekaj ,ce misli da bo postalo breme. Bremena prosto, to je logo. Dobra beseda BREZ BREMENA. Krije vse od AdoZ Sicer pa saj se za sebe nimajo dost. Kdo jih bo pa dobro placal v naprednih drzavah. Za njih ste cigani katere se iskorisca isto kot Azijce itd. Zakaj ne gres v Grcijo, baje se tam da ziveti bolje kot v sloveniji in bos tudi imela nekaj statusa??pravijo nekateri.Ves bolj na jug vecji status. Tam okrog ekvatorja , s tvojo fakultetno izobrazbo bi sigurno nasla neko sluzbo. Drugace pa svetujem da ostanes doma in gres na Smarno goro ko ti je dolgcas..Ves, danes lahko tavas po Evropi in to na tisoce in tisoce ljudi tudi pocne. Trg je preplavljen, nasicen z njimi. Povsod so ljudje navelicani teh tujcev, tudi v Sloveniji. In to cedalje vec. Danes nisi nikjer vec dobrodosel, zabijte si to v glavo vsi arogantni slovenci in se ne domisljuj da si nekaj posebnega, ker nisi.Jaz ze celo zivljenjee zivim v tujini in vem da vam vasa slovenska arogantnost ne dovoli tega,toda lepo vas prosim, dovolite mi vsaj malo kredita da vem o cem govorim. Slovenska stran mojega karakterja mi pa pravi, jebe se meni ce verjamete ali ne! Oprosti mojo Francoscino!
lp brit

doremifasolesido

Mujo,ne pametuj!Tvoja mrznja prema Srbiji je velika.Sram te bilo!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close