zaposlitev preko m servisa, adecco itd.
Pozdravljeni!
Ze večkrat sem opazila oglase za redno zaposlitev, ki jih ponuja Agencija m servis, Addeco ali kakšne podobne agencije. Nazadnje sem videla oglas za poslovnega sekretarja in sem klicala za več informacij na M servis, npr. katero podjetje išče poslovnega sekretarja, pa mi niso hoteli dati nobenih informacij. Moram pač poslati prošnjo in če bom povabljena na razgovor, mi bodo šele takrat dali več informacij. Tudi sodelavka je klicala za en oglas na Adecco, pa so ji rekli, da se mora najprej včlanit in šele nato dobi več informacij o prostem delovnem mestu.
Zanima me, kako izgleda zaposlitev, če ti delo ponuja M servis ali podobne agencije za posredovanje dela? Si zaposlen pri agenciji, delo pa opravljaš pri neki tretji osebi? Ali pa si zaposlen pri tretji osebi in ko prejmeš plačo, ti določen procent odtegne agencija? Kolikšen delež ti odtegnejo? Se splača iskati službo na tak način?
Ima mogoče že kdo kakšne izkušnje glede tega? Prosim za informacije.
Hvala!
Lep pozdrav!
Zaposlen si pri agenciji, delaš pa v drugem podjetju. Je bilo pri Preverjeno in mislim da tudi ena oddaja Trenja. Ne splača se tako delat, ker so imeli zaposleni preko agencije veliko manjšo plačo kot tisti ki so delali v podjetju, za enako delo. Agencija ti odtegne kar lep kupček €, tako da se je bolj pametno zaposlit v podjetju.
Živjo!
Da ti odgovorim na tvoje vprašanje.
Sama delam preko Adecca že leto in pol. Plačo imam 6eurov na uro.
In če je mesečna plača, recimo 900eu, ti dobiš nakazano neto ven 628eu. Na njihovi strani si lahko izračunaš. in tudi vidiš kaj se ti odtegne. Te firme si ne pobirajo nobenih procentov, ampak ti država pobere razne davke, kot vsakemu redno zaposlenemu Ni razlike.
Ker pa imajo te firme pogodbe s podjetji za katere ti delaš, pač njim odtegnejo tiste procente in ne tebi kot delavcu.
Imaš pa všteto malico in prevoz. Uglavnem je enako če si redno zaposlen, samo da ti pri redni zaposlitvi pripada še zavarovanje, če se ne motim.
Kar se tiče iskanja dela, je pa glup sistem ja. Če pa imaš kje veze, se pa tam na firmi zmeni, pa ti mogoče dajo možnost dela preko agencije, ker danes ne zaposljujejo kar tako. Ampak je ponavadi ta prehodna doba.
lp
No, če lahko še jaz izpostavim mnenje. Najprej glede podatkov podjetja, ki razpisuje delo. Dejmo se najprej vprašat, zakaj podjetje najame kadrovsko agencijo? Zaradi različnih prednosti:
-nabor, selekcija in posredovanje kadra (kar nedvoumno pobere veliko časa vodilnim v podjetju; poleg tega si lahko predpostavimo dejstvo, da podjetje ki išče dodatno silo ima povečan obseg dela),
-stroški dela in stroški storitev (torej storitev kadrovske agencije) so povsem različni zadevi,
-sezonska lastnost določenih delovnih mest predstavlja podjetjem prave preglavice,
-zmogljivosti določenih podjetij so okrnjene in ne premorejo tudi kadrovske službe in administracija omenjenega je mnogo bolj kompleksna, kot si jo nekdo predstavlja (seveda ob predpostavki, da se skrbi za pravice delavca.
-velja se zavedati dejstva, da podjetje išče primerno osebo za izpolnjevanje njihovih potreb…. in ne osebo, ki je v stiski (ne me razumet napačno)…..
-….lahko bi razpravljali še pa še……
Glede teme “kdo plača storitev agencije?”, vam zagotavljam, da jih poravna podjetje…..vsaj tako deluje naša agencija in za tem stoji, ……ob tem nebi rad izpostavljal mojih vlog ….. ni pa rečeno, da je oglas na agenciji postavljen pod obsegom polne storitve…..imamo tudi primere samega oglaševanja ponudbe…..
Naj še omenim, da vam agencija ureja vse prispevke poleg zavarovanja……..
V kolikor pa se izkažete na določenm mestu, je vedno mogoča zapolitev direktno na podjetju – brez posrednika.
lep dan še naprej
Iscem zaposlitev za koncano solo:tekstilni pomocnik.
Imam vec delavnih izkusen kod delavka na normativno delo .Nazadje kod delavka na pogodbo javni delavec v domu ostarelih Trbovlje zakljucila 8.8.2014.Prevoz b.kategorija je priskrbljen .Za kakersnje koli prosto del.mesto sem na 070 711 047 dosegljiva.vec izmensko delo ni ovira
Bukovinski Suzana
Moski predstavnik adecca v Celju je podn od podna, moja najbolj negativna izkusnja z kaksnim osebjem. Ena njegova sodelovka se je tresla ob njem, je ze vedela kak clovek je. Z veliko zaposlenimi raznih podjetij sem imel opravka, vendar kaj taksnega kot sem v Celju dozivel.
Pogoji ter njihov odnos je zalost. Izogibajete se agencije adecco, samo dal vam bodo podpisat kup papirjev, kjer boste ob najmanjsi napaki moral placat zdravstveni itd,.. dobesedno suzenj si, brez pravic. Izogibajte se agencij.