Najdi forum

Zaposlen student?

Spostovani!

Zanima me ce je mozno, da bi se na kak nacin zaposlil ne da bi pri tem izgubil statusa studenta? Imam moznost da bi delal v enem lokalu, pa ne morem ne da bi se zaposlil. Kako je z t.i. pogodbeno zaposlitvijo?
Lepo prosim ce mi lahko malo razjasnete te pojme…..

Najlepsa hvala.

P.S. Kako je ce npr. eno leto pavziram in se zaposlim, ali se lahko ognem sluzenju vojaskega roka v tem letu in ali sem lahko naprej (po tem letu) spet student?

S spostovanjem,

Tomaz

Vem za nekaj ljudi, ki so bili redno zaposleni in so bili hkrati redni študentje. To se nekako da zmutiti vndar točno ne vem kako.

Tomaž,
lahko si hkrati zaposlen in imaš status rednega študenta. Stvari pri nas niti približno niso dorečene, zato lahko marsikatero študentsko ugodnost (bone, potrdila o vpisu) še vedno koristiš. Vseeno pa moraš državi plačevati dohodnino, ne moreš prejemati štipendije, ne moreš delati preko študentskega servisa, ne velja ti študentsko zdravstveno zavarovanje ipd.
V vsakdanjem življenju to izgleda približno takole: kjer lahko, predložiš študentska potrdila; kjer pa stvari urejajo s pomočjo davčne številke – si kot študent oplel in koristiš “ugodnosti” zaposlenega…
Sama to prakticiram že 2 leti in nimam nobenih problemov.
LP in veliko sreče v službi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close