Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Zaporedne angine

Zaporedne angine

Pozdravljeni,

Na vas se obracam zaradi zaporednih angin pri 4,5 letnem otroku. Teza otroka 23,5 kg, velikost 122 cm. Sin je v zadnjem dobrem  mesecu (prvic 29.2) 4x zbolel za angino, 4x je bil pozitivem na  bris streptokok. Kaksna dva dni po koncani terapiji z antibiotiki je zopet zbolel. Prvic je imel Ospen, drugic Cefaklor( ospen ni bil dobavljiv) tretjic ospen ( 6ml na 8 ur). Pred dvema dnevoma  je dobil zadnjo dozo ab. En dan pred tem sem opazila izpuscaje po obrazu in rokah, danes jih ima ze po celem telesu. Danes sva spet obiskala dezurnega zdravnika, kjer so mu spet potrdili streptokoko in predpisali ab- Ospen 750.000i.e/5ml , jemati mora 8ml na 8 ur. Dejansko je bil v domaci oskrbi in mi ni jasno kje bi se lahko ponvno okuzil, je mozno, da mu antibiotiki ne primejo? Med jemanjem ab dobiva probiotike. Kaj mi je za storiti? Odstranitev mandljev, verjetno so dolge cakalne dobe? In kaj ce mu spet ab ne bo prijel? Kaksne so lahko posledice jemanja antibiotikov v taksnih kolicinah in posledice neozdravljene ali ponavljajoce angine.

Hvala in Lp, Iza

 

 

 

 

Streptokokne okužbe se znano ponavljajo in ne gre vedno za to, da se od nekoga okužiš. Lahko se tudi okužiš s streptokoki na lastni zobni šćetzki (zato tudi priporočamo menjavo zobnih ščetk med zdravljenjem z Ospenom). Svetujemo vedno pravilno zdravljenje, po 4-5 angini lahko napotitev k infektologu za i9njekcijo penicilina in ev. pregled pri specialistu ORL, da oceni velikost mandljev za ev. odstranitev, kar pa se dnaes redkeje opravlja kot nekoč.

Svetujemo tudi probiotike za ustno votlino (npr. Bactoblis)

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close