Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Zapora dihalnih poti

Zapora dihalnih poti

Pozdravljeni,

že vsaj tri tedne imam take težave, da mi čez dan večkrat zmanjka sape in sicer tako kot bi mi nekdo med vdihom ali izdihom naenkrat stisnil oziroma zaprl sapnik. Velikokrat to občutim kot več zaporednih stiskov oziroma krčev, ne vem kako naj to opišem. Takrat moram zakašljati. Kašelj je suh. Ker delm z ljudmi je to zelo moteče, saj mi med govorom naenkrat zmanjka zraka in glasu, pa še nekontrolirano kašljam.
Naj povem, da sem letos celo pomlad in poletje jemala proti alergiji Lentrico, nisem pa bila še na nobenem testiranju. Včasih imam občutek kot bi mi cela pljuča skupaj stisnilo. Nisem imela nobenega prehlada ali viroze, da bi bila to posledica. Tudi težav s srcem nimam, vsaj ne, da bi vedela zanje. To se mi dogaja tako v službi kot doma. Zanima me, če je to morda na tak način izražena alergija na kakšno stvar? Seveda se nameravam naročiti pri osebni zdravnici.
Lp, Ena tam

Spoštovani,
ne vem, kaj vam je. Vsekakor je pravilno, da greste do svojega zdravnika, da vas pregleda in morda napoti na nadaljnje preiskave. Kašel z izgubo glasu govori v prid temu, da se nekaj dogaja na glasilkah. Niste napisala, kakšne težave ste imela spomladi in ali je Lentrica koristila. V poštev pride tudi astma.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

Morda sem se narobe izrazila. Brez glasu ostanem, ker mi v trenutku vzame sapo, ko me nekaj stisne v pljučih in zaradi tega ne morem končati stavka. Stisne me pa tako, da mi iz pljuč iztisne ves zrak. Če zavestno izdihnem do konca, se sliši nekoliko piskajoč zvok, kot pri starejših ljudeh, ko so zadihani.
Spomladi sem pa imela ves čas izcedek iz nosu, rdeče oči, izrazito srbečo kožo na predelu brade in vratu ter srbenje v ušesih. Osebna zdravnica je takoj ocenila, da gre za alergjo in mi predpisala Lentrico, ki sem jo jemala do pozne jeseni in mi je tudi pomagala. Na testiranja me ni poslala, saj mi je razložila, da testi ne bi nič pokazali in da je treba testiranja opraviti, ko je alergija v mirovanju oziroma, ko ni simptomov.
Hvala za vaše odgovore.
Ena tam

Potem je pa astma kar verjetna diagnoza. Čimprej do zdravnice, da dokončata diagnostiko.
LP
Mitja Košnik

New Report

Close